Οι προτάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη για πολυχώρο άθλησης στην περιοχή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη σχετικά  με το κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων που προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη, από την ίδρυσή του προ  είκοσι και πλέον χρόνων, μέχρι σήμερα έχει κάνει προφορικές και  έγγραφες παραινέσεις προς όλες τις δημοτικές αρχές σχετικά με τη  ανάγκη δημιουργίας Αθλητικού Πάρκου – Πολυχώρου. Το χαρακτηρισμένο ως «Αθλητικός Χώρος» από την εφαρμογή σχεδίου  πόλης Αγ. Ιωάννη μεσαμπελιών ακίνητο δεκαπέντε περίπου  στρεμμάτων που βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη, μεταξύ των οδών Ευαγγ.  Χατζάκη, , Αρχελάου – παρόχθια, Κ. Καρυωτάκη και Γεωργ.  Φαραγκουλιτάκη) δεν έχει αξιοποιηθεί όπως προέβλεπε η εφαρμογή  τριάντα χρόνια πριν. 

 Τον Ιούνιο του 2020 ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου  επιλέγει το συγκεκριμένο ακίνητο για την κατασκευή ενός κέντρου υγρού  στίβου που θα φιλοξενεί μεγάλες έως και διεθνείς διοργανώσεις αγώνων.  Κατόπιν τούτου πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τους: Υφυπουργό  Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινό,  Αντιδήμαρχο και πρόεδρο Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ  Κώστα Βαρδαβά, Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας κ. Μ.  Βασιλάκη, συζητήσαμε και καταθέσαμε με σαφήνεια τις θέσεις των  κατοίκων του προαστίου. Επίσης μετά από τις πράξεις του Δ.Σ. του Π.Σ.  Αγίου Ιωάννου 120/ 11Λ06Λ2020 και 121/ 25Λ06Λ2020, καταθέσαμε και  επιστολή προς όλους τους παραπάνω (25/06/2020) και προς την 4η  Δημοτική Κοινότητα, που αναφέρει τα παρακάτω:  

«Κατόπιν της επίσκεψής του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη  Αυγενάκη στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο χψρο που προορίζεται  για αθλητικό πάρκο, θα θέλαμε ως Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου  Αγίου Ιωάννου να καταθέσουμε την δική μας πρόταση, συνεκτιμώντας 

τα προβλήματα και τις ανάγκες που καθημερινά γνωρίζουμε μέσα από  την επαφή μας με τους κατοίκους της περιοχής» 

 Η ευρύτερη περιοχή που αποτελείται από τον Άγιο Ιωάννη, τα Νέα  Αλάτσατα, την Κνωσό, την Ηλιούπολη (Μεσαμπελιές), την Φιλοθέη, τον  Μπεντεβή, το Ατσαλένιο και τις Πατέλλες, απαριθμεί πάνω από 50  χιλιάδες κατοίκους, δεν διαθέτει ούτε ένα αθλητικό χώρο, αν εξαιρέσουμε  το κλειστό γυμναστήριο των Πατελλών, το οποίο όμως είναι  περιορισμένης δυναμικότητας. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι το  συγκεκριμένο οικόπεδο μπορεί να αποτελέσει χώρο άθλησης που θα  φιλοξενεί για δημότες όλων των ηλικιών, των νότιων προαστίων αλλά και  όλης της πόλης του Ηρακλείου.  

Προτείνουμε λοιπρν, ένα πολυχώρο άθλησης (αθλητικρ πάρκο) ο  οποίος θα περιλαμβάνει: 

Γήπεδα μαζικού αθλητισμού (Μπάσκετ, Βόλεϋ, 5Χ5) 

Κλειστό προπονητήριο για τις ανάγκες των αθλητικψν  συλλόγων της περιοχής. 

Χψρος περιμετρικά του οικοπέδου για περίπατο και τρέξιμο. Κλειστό κολυμβητήριο με πισίνα 50 τ.μ. (αν αυτό είναι εφικτό) και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την λειτουργία των χώρων αυτών.   

 Επιθυμούμε λοιπρν να αξιοποιηθεί ο χώρος ρσο το δυνατρν  καλύτερα έτσι ώστε να καλύώει τις ανάγκες των συλλόγων, των αθλητικών ομάδων, των σχολεψων και των κατοψκων της περιοχής που  επιθυμούν καθημερινά να χαλαρώνουν, να εκτονώνονται και να αθλούνται  ατομικά. 

 Ο χψρος θα συντηρείται από τους συλλόγους και τα αθλητικά  σωματεία που θα φιλοξενούνται σ̀ αυτόν, καθψς και από την  συμμετοχή κάθε ασκούμενου». 

Μετά την ανακοίνωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον Δήμο  Ηρακλείου για την κατασκευή του Κέντρου Υγρού Στίβου στο ακίνητο  που προαναφέραμε, κάτοικοι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου  Ιωάννη μας εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την δημιουργία ενός  αθλητικού χώρου που θα φιλοξενεί ουσιαστικά ένα μόνο τομέα  αθλητικής δραστηριότητας, την κολύμβηση, όπως αυτό διατυπώνεται στις  ανακοινώσεις.  

Επιπλέον εκφράζεται σοβαρή ανησυχία για την επιβάρυνση της περιοχής  από την εγκατάσταση και λειτουργία μιας τόσο μεγάλης αθλητικής 

μονάδος και ειδικά της ήδη επιβαρυμένης Λ. Κνωσού. Εγκαταστάσεις  αυτής της δυναμικής είθισται να κατασκευάζονται σε περιοχές μεγάλης  έκτασης και απόστασης από τον αστικό ιστό μιας πόλης, πόσο μάλλον  μέσα σε μια γειτονιά ενός ήσυχου προαστίου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί