Το… πήρε απόφαση ο Κυρ. Μητσοτάκης: Ώρα να διεκδικήσουμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

«Έχει έρθει η ώρα πια και σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών να διεκδικήσουμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021» είπε ο πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον γάλλο πρόεδρο Εμ. Μακρόν.

«Καθώς η Ελλάδα ήταν συνεπής στους στόχους των πλεονασμάτων που έθεσε για το 2019 και για το 2020, έχει αποδείξει αυξημένη αξιοπιστία στην υλοποίηση πραγματικών μεταρρυθμίσεων κι έχει έρθει η ώρα πια και σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών να διεκδικήσουμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021, έτσι ώστε να υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο η πολύ μεγάλη προσπάθεια της χώρας και κυρίως του ελληνικού λαού να μπούμε σε μια πορεία διατηρήσιμης ανάπτυξης», ήταν συγκεκριμένα η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημείωσε ακόμα ότι υπήρξε συμφωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο στις κατευθύνσεις του νέου δημοσιονομικού πλαισίου και αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Η χώρα μας διεκδικεί αυξημένους πόρους από το Ταμείο Συνοχής. Είναι δίκαιο για μία χώρα η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια απώλεσε το 25% του οικονομικού της μεγέθους, να υποστηριχθεί περισσότερο από το κατεξοχήν εργαλείο συνοχής, το οποίο διαθέτει η ΕΕ», ανέφερε ο Κυρ.Μητσοτάκης. Διαπίστωσε επίσης συναντίληψη με τον Γάλλο Πρόεδρο στα θέματα αγροτικής πολιτικής αλλά και στο μέλλον της ΕΕ μετά το Brexit.

Πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί