Ολυμπιακός: Θεσμική εκτροπή από την κυβέρνηση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία δεν θα υποβιβαστούν οι ΠΑΟΚ και Ξάνθη από το πρωτάθλημα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τοποθετείται εκ νέου στο θέμα, στρέφοντας τα βέλη της τόσο κατά των δύο ομάδων, όσο και εναντίον της κυβέρνησης.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός υπογραμμίζει πως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη «παρανόμησαν και πρέπει να υποβιβαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά», καθώς και πως το γεγονός αυτό «θα τους συνοδεύει πάντοτε ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους».

Τονίζει επίσης ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, «με θεσμική εκτροπή, σε λιγότερο από 24 ώρες, άλλαξε το νόμο και τις ποινές…», προκειμένου να μην υπάρξει θέμα υποβιβασμού. 

Υπενθυμίζει εξάλλου πως από τις 3 Δεκεμβρίου του 2019 —όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός κατέθεσε τη σχετική καταγγελία περί πολυϊδιοκτησίας— ο ΠΑΟΚ δεν προέβη σε μηνύσεις και αγωγές, όπως είχε προαναγγείλει μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 3 Δεκέμβρη 2019 κατέθεσε καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ με ακλόνητα στοιχεία για την απόκτηση πραγματικού ελέγχου από εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη στην ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ. Η ποινή για τις παρανομίες που καταγγείλαμε ήταν η αποβολή από το πρωτάθλημα.

Η μόνη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη ήταν ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις και αγωγές για τις δήθεν ανυπόστατες κατηγορίες.

Έχουν περάσει 2 μήνες και καμία μήνυση ή αγωγή δεν έχουμε δει!

Στις 16 Ιανουαρίου 2020 εκδικάστηκε η υπόθεση στην ΕΕΑ, και οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ όχι μόνο δεν προσέβαλαν τη νομιμότητα της Επιτροπής αλλά ούτε και τα αδιάσειστα στοιχεία που είχε η ΕΕΑ στη διάθεσή της και από τα οποία προέκυπταν απευθείας σχέσεις των εμπλεκομένων εταιρειών του Ι. Καλπαζίδη με τον ΠΑΟΚ και τους μετόχους του.

Και τότε καμία μήνυση ή αγωγή!

Στις 27 Ιανουαρίου, η ΕΕΑ εξέδωσε μια απόφαση/πόρισμα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω παρένθετων προσώπων ελέγχει την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Η παραβίαση των διατάξεων για την πολυιδιοκτησία από τον ΠΑΟΚ και την ΞΑΝΘΗ αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα.

Αποδεικνύεται από την απόφαση της ΕΕΑ.

Αποδεικνύεται από τη στάση του ΠΑΟΚ, της ΞΑΝΘΗΣ και των εμπλεκόμενων προσώπων που αντί να προβούν σε νομικές ενέργειες με επιχειρήματα για τη δήθεν καθαρότητά τους, πέρασαν αμέσως στην αρένα του εθνικού διχασμού με απειλές, εκβιασμούς και ψέματα κατά πάντων.

Αλλά κυρίως αποδεικνύεται από την ίδια την Κυβέρνηση που με θεσμική εκτροπή, σε λιγότερο από 24 ώρες, άλλαξε το νόμο και τις ποινές γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να μην αποβληθούν από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και η ΞΑΝΘΗ.

Και έτσι η ζωή θα συνεχιστεί και η κοινωνική συνοχή δεν θα διασαλευτεί, όταν ο φίλαθλος κόσμος θα βλέπει την 1η Μαρτίου 2020, την Ξάνθη να χάνει από τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια…. για να μπορεί ο ΠΑΟΚ αφού εκβιάζοντας, πέτυχε την μη αποβολή των ομάδων του (ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ) από το πρωτάθλημα, να διασαλεύει πάλι την κοινωνική συνοχή κάνοντας λόγο για… κλοπή πρωταθλημάτων.

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια: Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρανόμησαν και πρέπει να υποβιβαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και αυτό θα τους συνοδεύει πάντοτε ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους.

Δείτε ακόμα: Στέλνει στα δικαστήρια μέλη της ΕΕΑ ο ΠΑΟΚ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί