Κρήτη: Στο νοσοκομείο βρέφος από γρίπη

Ένα μωράκι μόλις 14 ημερών νοσηλεύεται με συμπτώματα γρίπης στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων.

Το νεογνό σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γ. Μπέα με τον οποίο επικοινώνησε το Kriti24.gr νοσηλεύεται στη ΜΕΝ εκτός κινδύνου και η κατάστασή του είναι καλή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στα Νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 6 άτομα με συμπτώματα γρίπης. Συγκεκριμένα εκτός από το μωράκι στο Νοσοκομείο Χανίων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 2 ακόμα άτομα, ένα στο ΠΑΓΝΗ και δύο ακόμα στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. 

Δείτε: Κρήτη: Στην εντατική νεαρός με τον ιό της γρίπης

Τα κύρια προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:

– Η αυστηρή τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών, όπως η κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών (ιδιαίτερα μετά από επαφή με ασθενείς).

– Η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους και για τους ασθενείς η πλήρης ανάρρωση τους πριν την επάνοδο στις συνήθεις δραστηριότητες τους.

– Ο εμβολιασμός έναντι της γρίπης των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματικός και συστήνεται για όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

– Ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας είναι ο εμβολιασμός αφενός των ευπαθών ομάδων (άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, άτομα με χρόνια νοσήματα ή παχυσαρκία ή άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες) και αφετέρου των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που έρχονται σε επαφή με βρέφη κάτω των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα.

– Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις, σύμφωνα με την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί