Ένας άστεγος συνελήφθη για πυρκαγιά σε κτίριο της οδού Ερμού

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, στην οδό Πειραιώς, όπου τελικά ομολόγησε ότι είχε πάει για να μείνει τη νύχτα στο κτίριο.

Ένας 56χρονος άνδρας συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, στον απόηχο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής συνέλαβαν το πρωί, τον 56χρονο άστεγο ως υπαίτιο της πυρκαγιάς, έπειτα από υποδείξεις αστυνομικών που είχαν πάει στο σημείο και τον είδαν να βγαίνει από το κτίριο. 

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, στην οδό Πειραιώς, όπου τελικά ομολόγησε ότι είχε πάει για να μείνει τη νύχτα στο κτίριο και άναψε κεριά για να ζεσταθεί, από τα οποία πιθανότατα προκλήθηκε η πυρκαγιά.Aπό την αυτοψία που έγινε στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι πράγματι υπήρχαν κεριά, που πιθανολογείται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Εις βάρος του, αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση.

Στο μεταξύ, στο σημείο της πυρκαγιάς παραμένει όχημα της πυροσβεστικής, καθώς από το εσωτερικό του κτιρίου βγαίνουν ακόμη καπνοί. Από την πλευρά του, ο δήμος Αθηναίων έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη ατυχήματος, λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί