Νέες τουρκικές προκλήσεις, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν: Σεισμικές έρευνες ανοιχτά της Κρήτης, μετά τις γιορτές

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Επιμένει στις εμπρηστικές δηλώσεις η Τουρκία ύστερα και από τη σύναψη του μνημονίου με τη Λιβύη, που καταδίκασαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόμο οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής, καταδικάζοντας παράλληλα τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Στην ουσία ήταν ένας χρονικός προσδιορισμός για όσα είχε ανακοινώσει προ ημερών ο Ερντογάν.

Δείτε: Νέα πρόκληση: Γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης προανήγγειλε ο Ερντογάν! (βίντεο)

«Το μνημόνιο που υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

Χθες, ο κ. Ντονμέζ σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Sabah, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πωε «χωρίς την άδεια της Τουρκίας δεν θα περνάει κανείς απ’ αυτό το κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου», αυτό δηλαδή που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο χώρες. Σύμφωνα με τον Ντονμέζ, το μνημόνιο αυτό ξεκινά από την Αττάλεια και φθάνει έως την Τρίπολη.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί