Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Φαιστού για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην περιοχή

Την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες της Μεσαράς βρίσκονται σε απόγνωση από τις εκτεταμένες καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, προσπαθώντας να ανασάνουν από τα χρέη και το τεράστιο κόστος παραγωγής και αντιμετωπίζουν κι από πάνω την άγρια καταστολή με γκλομπς και χημικά για να μην υποβάλουν τα αιτήματά τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον Δήμο Φαιστού η δημοτική αρχή και οι «ακομμάτιστοι» των άλλων δημοτικών παρατάξεων άνοιξαν την αγκαλιά τους και τον υποδέχτηκαν μετά βαΐων και κλάδων σαν να μη συνέβη τίποτα!

Με την κάθοδο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδη, στην Κρήτη και την περιοχή μας, είναι πλέον ξεκάθαρο ποιος είναι με ποιόν. Από τη μία, οι μικρομεσαίοι αγρότες που υποφέρουν από την πολιτική της ΕΕ και την ΚΑΠ, από την πολιτική των κυβερνήσεων που με την εξοντωτική φορολογία, την έλλειψη κατώτατων εγγυημένων τιμών, τα κουτσουρεμένα προγράμματα δακοκτονίας και το αίσχος του κανονισμού του ΕΛΓΑ κλπ, που πετάνε τους αγρότες έξω από τα χωράφια τους.

Από την άλλη, οι διοικήσεις των ξεπουλημένων πρώην «Ενώσεων» και των μόνο κατ’ όνομα αγροτικών συλλόγων, άνθρωποι των μεγαλεμπόρων και εξαγωγέων, δημοτικές και περιφερειακές αρχές.

Την ώρα που η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στην πείνα και βάζει τα ΜΑΤ να τους σαπίσουν στο ξύλο, αυτοί περιφέρονται σε τραπέζια, ρακοκάζανα και τρώνε ψαράκι, συζητώντας, με τον Υπουργό που κουνάει και το δάκτυλο στους βιοπαλαιστές παραγωγούς, λέγοντας ότι πληρώνουν λίγα, ότι φταίνε οι ίδιοι που δεν ασφαλίζονται, ότι φταίει για όλα η κλιματική αλλαγή και «το κακό το ριζικό μας» για την κατάσταση, ότι αποζημιώσεις δε θα δοθούν.

Ντροπή και αίσχος! Έχουν ευθύνη όλοι αυτοί, όπως έχει ευθύνη και η δημοτική αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις που από κοινού με τους εγκάθετους κυβερνητικούς παράγοντες στον Δήμο Φαιστού και την περιφέρεια Κρήτης, νομιμοποίησαν και υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκαλιές τον Υπουργό. Αυτό εννοούσαν όταν λέγανε προεκλογικά πως είναι κοντά στον δημότη! Την ώρα που εκατομμύρια κόβονται από τα προγράμματα δακοκτονίας, που η τιμή του λαδιού δε ξεπερνάει τα 2,60 ευρώ το κιλό και η τομάτα τα 30 λεπτά το κιλό, ο αγροτικός κόσμος στενάζει στα χρέη και τα δάνεια, το μόνο που τους νοιάζει είναι οι επερχόμενες μπίζνες και οι αγκαλιές με μεγαλοεξαγωγείς της περιοχής. Είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι της κυβερνητικής πολιτικής και της στήριξης του κεφαλαίου.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και από αυτή τη στάση των δήθεν «ανεξάρτητων και ακομμάτιστων δημοτικών αρχών και παρατάξεων» καθώς και των ξεπουλημένων αγροτικών συνδικαλιστών που έχουν κάτσει στο σβέρκο τους, υπηρετώντας αυτή την πολιτική. Να οργανωθούν στους αγροτικούς τους συλλόγους, να δημιουργήσουν νέους, όπου δεν υπάρχουν, να στήσουν επιτροπές αγώνα και να πάρουν την υπόθεση της επιβίωσής τους στα χέρια τους. Μόνο έτσι θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και παλεύει μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια για αυτά.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί