Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε επιχειρηματία για τη δολοφονία της Καρουάνα Γκαλίζια

Ο Μαλτέζος επιχειρηματίας Γιόργκεν Φένετς κατηγορείται επισήμως για συνέργεια στη δολοφονία της ερευνήτριας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίζια, η οποία έχασε τη ζωή της το 2017 όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της.

Δείτε: Γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου

Ο Φένετς δήλωσε αθώος στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στην οποία ήταν παρόντες μέλη της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στην κυβέρνησης της Μάλτας, με τον πρωθυπουργός Τζόσεφ Μουσκάτ να δέχεται μεγάλες πιέσεις να παραιτηθεί, καθώς στην υπόθεση φέρονται ως εμπλεκόμενοι στενοί συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του γραφείου του και ο υπουργός Τουρισμού. Και οι δύο αναγκάστηκαν να παραιτηθούν.

Ο Γιόργκεν Φένετς έχει ανακριθεί για την υπόθεση και θεωρήθηκε ύποπτος όταν στην 20 Νοεμβρίου προσπάθησε να διαφύγει με το σκάφος του από τη Μάλτα. Όταν συνελήφθη, ζήτησε να του δοθεί χάρη με αντάλλαγμα να δώσει πληροφορίες στις αρχές, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Φένετς φέρεται να γνωρίζει τον Μέλβιν Θέουμα, ταξιτζή ο οποίος όμως έχει δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και ο φέρεται ότι ενήργησε ως ενδιάμεσος στο συμβόλαιο θανάτου για τη δημοσιογράφο.

Ο επιχειρηματίας είναι πολύ γνωστό πρόσωπο στη χώρα, είναι επικεφαλής επιχειρηματικού ομίλου και διευθυντή εταιρείας ενέργειας. Πρόσφατα παραιτήθηκε από τις δραστηριότητες αυτές.

Επίσης, φέρεται αναμεμειγμένος στο σκάνδαλο των Panama Papers, καθώς φαίνεται ότι του ανήκει η εταιρεία «17 Black» με έδρα στο Ντουμπάι με πολλές ύποπτες δραστηριότητες.

Η Καρουάνα Γκαλίζια είχε κάνει έρευνες για την εταιρεία αυτή, στις οποίες διαπιστώθηκαν σχέσεις της εταιρείας με τους δύο συνεργάτες του Μαλτέζου πρωθυπουργού, του επικεφαλής του γραφείου του Κιθ Σέμπρι και του υπουργού Τουρισμού, Κόνραντ Μίτζι.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί