Προβολή ταινίας: “Και τα σπουργίτια τραγουδούν” – Από τα Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Η Κινηματογραφική Ομάδα Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης Ηρακλείου σας καλεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου  και ώρα 20.00 στην προβολή της ταινίας “Και τα σπουργίτια τραγουδούν” που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Μ.Καρέλλης” (Ανδρόγεω, 2ος όροφος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.  

Η πρωτοβουλία των κινηματογραφικών προβολών από φίλους και μέλη του Εκπαιδευτικού Ομίλου — Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης εκφράζει τη βούλησή μας να συμμετέχουμε ενεργά στο δημόσιο διάλογο και να ευαισθητοποιούμε σταθερά την κοινή γνώμη της πόλης μας για τα διάφορα ζητήματα των ημερών μας

1η προβολή για τοσχολικό έτος 2019/2020 : Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 Και τα σπουργίτια τραγουδούν/Avaze gonjeshk-ha/The Song of Sparrows. Ιράν, 2008. Σκηνοθεσία: Μαζίντ Μαζίντι. Σενάριο: Μαζίντ Μαζίντι, Μεχράν Κασάνι. Ηθοποιοί: Ρεζά Ναζί, Μαριάμ Ακμπάρι. 

Υπόθεση: Ο Καρίμ δουλεύει σε μια φάρμα με στρουθοκαμήλους στην επαρχία έξω από την Τεχεράνη. Όταν μία από αυτές του ξεφεύγει, χάνει τη δουλειά του γιατί θεωρείται υπεύθυνος . Ο Καρίμ βρίσκεται σε δύσκολη θέση,αφού πρέπει να θρέψει πολλά στόματα. Παράλληλα, η μεγάλη κόρη του χάνει το ακουστικό της στα ίδια νερά όπου ο αδερφός της ονειρεύεται να εκθρέψει χρυσόψαρα… Όταν το ξαναβρίσκει, το ακουστικό έχει καταστραφεί και ο Καρίμ πρέπει να πάει στην πρωτεύουσα για να το φτιάξει. Εκεί λοιπόν θα διαπιστώσει πως μπορεί να βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα δουλεύοντας μαύρα ως μεταφορέας. Ωστόσο, οι ρυθμοί και το περιβάλλον της μεγάλης πόλης δεν θα τον αφήσουν ανεπηρέαστο. Σύντομα θα ξεκινήσουν οι τριβές με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, και ο Καρίμ καταλαβαίνει πως χάνει κάτι από την ηρεμία της ψυχής του. Θα πρέπει να πάρει γρήγορα μια απόφαση που θα καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής του. 

Τσιμέντο και μηχανές απέναντι σε χρυσόψαρα και σπουργίτια. Εργαζόμενοι με κοστούμια και νεόδμητες πολυκατοικίες απέναντι σε ανέμελες παιδικές και οικογενειακές στιγμές σε ανατολίτικους μαχαλάδες. Το εγώ απέναντι στο εμείς. Αντιθέσεις που περνούν σαν πίνακες ζωγραφικής μπροστά απ’ τα μάτια μας. Ανθρώπινες αξίες που παλέυουν να επιβιώσουν μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί