Προβλήματα και στην Κρήτη από τον «Γηρυόνη» – Ζημιές σε θερμοκήπια, στύλος φωτισμού έπεσε σε πάρκινγκ (Φωτο)

Λίγα λεπτά μόνο χρειάστηκαν για να προκληθούν αρκετές ζημιές στην Ιεράπετρα, όταν περίπου στις 10 και μισή το βράδυ ένας ανεμοστρόβιλος ξεκίνησε μια τρελή πορεία περνώντας και μέσα από την πόλη της Ιεράπετρας.

Ήδη έχουμε παρουσιάσει ένα βίντεο στο φαίνεται η κατάσταση που επικράτησε μέσα στην πόλη, όμως τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού μικροζημιές σημειώθηκαν σε αρκετά σπίτια της πόλης και τριγύρω ενώ οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα σε διάφορα σημεία.

Δείτε επίσης: Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος «επισκέπτεται» σπίτι στην Κρήτη (Βίντεο)

Έντονη θαλασσοταραχή έπληξε τον παραλιακό της Ιεράπετρας (Φωτο)

Στην περιοχή του Άξιον Εστί ζημιές προκλήθηκαν σε δύο θερμοκήπια με το ένα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες να έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

Πρόκειται για ένα θερμοκήπιο 2 στρεμμάτων υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές τόσο στην κατασκευή όσο και στην καλλιέργεια με το κόστος της καταστροφής να υπολογίζεται σε πάνω από 20.000 ευρώ ενώ σε κοντά σε αυτό  και άλλο ένα θερμοκήπιο υπέστη μικρότερες ζημιές.

Στύλος φωτισμού έπεσε σε πάρκινγκ, προβλήματα από τον αέρα και στην πλατεία της Ιεράπετρας

Ένα ατύχημα χωρίς ευτυχώς μεγάλες συνέπειες συνέβη το πρωί της Δευτέρας στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ της Ιεράπετρας όταν μια κολόνα φωτισμού έπεσε πάνω σε μηχανή και κάθετα στο δρόμο.

Από την πτώση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πέρα από τις ζημιές στη μηχανή δεν προκλήθηκε κάτι χειρότερο, αφού την ώρα εκείνη δεν περνούσε κανείς από το σημείο.

Ο δυνατός αέρας της νύχτας πιθανότατα έπαιξε ρόλο στο σπάσιμο της βάσης της κολόνας, που όπως φαίνεται ήταν σάπια κάτι που συμβαίνει και σε διπλανές κολόνες. Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομίας για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να φροντίσουν για την απομάκρυνση της κολόνας.

Ανάλογες ζημιές προκλήθηκαν τη νύχτα και στην πλατεία της Ιεράπετρας με διαφημιστικές κολόνες που βρίσκονται στο σημείο, να πέφτουν από τον δυνατό αέρα. Αυτή την ώρα όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μ. Γεωργαλάκης στο Ράδιο Λασίθι, από το σημείο έχουν απομακρυνθεί όλες οι διαφημιστικές πινακίδες.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί