Η νέα κυβέρνηση στην Λα Πας αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Η κυβέρνηση της μεταβατικής προέδρου της Βολιβίας Τζανίν Ανιές ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Η κυβέρνηση της Τζανίν Ανιές (της πρώην αντιπροέδρου της Γερουσίας μέλους της αντιπολίτευσης στον Μοράλες) αναγνωρίζει “τον πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό”, δήλωσε η υπουργός Επικοινωνίας Ροξάνα Λιζαράγκα δύο ημέρες μετά την άνοδο στην εξουσία της Ανιές, η οποία σημειώθηκε μετά την παραίτηση του Μοράλες έπειτα από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του. Ο Μοράλες ήταν σύμμαχος του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό έχει αναγνωριστεί ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας από σχεδόν πενήντα χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, που θεωρούν παράνομη την εξουσία του Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε “πραξικόπημα” τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του ‘Εβο Μοράλες.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση την οποία ο Νικολάς Μαδούρο αποδίδει στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ –που υποστηρίζουν τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊδό– για να του ασκήσουν πίεση και τελικά να τον απομακρύνουν.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η νέα κυβέρνηση στην Λα Πας αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας”

  1. Anti-logos

    Τον αναγνώρισαν ακροδεξιοί και κοινοβουλευτικές χούντες στη …..γειτονιά μας, δεν θα τον αναγνώριζαν οι γνήσιες, οι στρατιωτικές δικτατορίες δίπλα του??

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί