«Μην μας απειλείτε, έχουμε τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες»: Πυρά Ερντογάν κατά της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ευρώπης με “σημαία” το προσφυγικό.

Ο Ερντογάν, λίγο πριν από την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη να σταματήσει τις απειλές, καθώς η Άγκυρα διαθέτει τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες.

“Ευρώπη, μάθε ότι η Τουρκία δεν είναι σαν τις χώρες που γνωρίζεις. Τώρα είναι μια χώρα που κάθεται στο τραπέζι μαζί σας. Δεν μας δεσμεύει τίποτα επειδή βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και θέλουμε να το μάθετε κι αυτό. Αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να τερματιστούν ανά πάσα στιγμή. Μάθετε καλά πώς να συμπεριφέρεστε στην Τουρκία που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τέσσερα εκατ. πρόσφυγες. Ξανασκεφτείτε καλά τη συμπεριφορά σας απέναντι στην Τουρκία που κρατά στις φυλακές της τόσους τζιχαντιστές και που ελέγχει άλλους τόσους στις φυλακές της Συρίας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στον επαναπατρισμό των τζιχανιστών, που ξεκίνησε η Τουρκία, τόνισε: “Ήδη τους στέλνουμε και θα συνεχίσουμε. Μην τολμάτε να μας απειλείτε γιατί δεν δίνουμε σημασία”.

Σχετικά με την Κύπρο ο Ερντογάν ανέφερε: “Στην ΑΟΖ μας έχουμε δικαιώματα όμως ήρθαν χώρες χωρίς δικαιώματα και κάνουν έρευνες σε περιοχές εκτός ΑΟΖ τους. Όταν εμείς κάνουμε έρευνες μιλούν για κυρώσεις και το 1959 μας απειλούσατε και το 1963 μας απειλούσατε”.

ant1news.gr, sigmalive.com

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί