Καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μέσω της οποίας καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από τα ΜΑΤ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την κυβέρνηση. Καταγγέλλουμε την επέμβαση και καταστολή της αστυνομίας την Δευτέρα 11 Νοέμβρη, εναντίον φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγίσει το κτίριο μέχρι την 17η Νοέμβρη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία, αλλά πατά στο δόγμα “Νόμος και Τάξη” που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση εναντίον των λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Διακαής τους πόθος να “βάλουν στον γύψο” τους λαϊκούς αγώνες, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ενοχλητικές φωνές και διαμαρτυρίες για δικαιώματα, μισθούς, ζωή.

Η στάση της Συγκλήτου, ουσιαστικά απαγορεύει στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να πάνε στη σχολή τους, να προχωρήσουν σε μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και Γενική Συνέλευση  μπροστά στον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός της ΝΔ, πατάνε στον δρόμο που έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αντίστοιχα ξυλοφόρτωναν δασκάλους, φοιτητές και διαδηλωτές ενώ προχώρησαν σε ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, στο δικαίωμα στην απεργία, αλλά και στοχοποίησαν  ως “παραβατικές” τις αγωνιστικές διαδικασίες των φοιτητών.

Καταδικάζουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών, λαϊκών αγώνων.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Τρίτη 12/11 στις 18:00 στα Λιοντάρια που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικά σωματεία. 

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή!!!

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί