Την αποπομπή Σαλμά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Μητσοτάκη

Η κανονικότητα των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη είναι η κανονικότητα της ΝΔ“, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Μάριο Σαλμά και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή του.

Δείτε: Οι δικαστές καταγγέλλουν τον Σαλμά για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με την καταγγελία ο ο βουλευτής της ΝΔ  τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Χαράλαμπο Σεβαστίδη, σχετικά με υπόθεση που τον αφορά, ζητώντας να επισπευσθεί η διαδικασία.

«Πιστεύαμε ότι το θράσος της ΝΔ εξαντλήθηκε στην προσπάθειά της να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι  το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία. Κάναμε λάθος», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για ωμή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, ο οποίος απαίτησε τηλεφωνικά από Δικαστή και Εισαγγελέα “την επίσπευση της εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά”, επιβεβαιώνει ποια είναι η αντίληψη της ΝΔ για τη διάκριση των εξουσιών», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν ποια είναι η κανονικότητα της ΝΔ στην οποία επέστρεψε ο τόπος. Η κανονικότητα της αυθαιρεσίας και των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, η κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς. Σε μια χώρα της ΕΕ που δεν προσομοιάζει με την Ουγγαρία του Όρμπαν, θα αναμέναμε το αυτονόητο: Μετά την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρωθυπουργός σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί