Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών καλωσορίζουν τα παιδιά των προσφύγων

Την αντίθεσή του στην κατάληψη του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών από περίπου είκοσι μαθητές και την πορεία τους με ρατσιστικά συνθήματα στο κέντρο της πόλης, καταδίκασε με ανακοίνωσή του το 15μελές του σχολείου, ενώ με ανακοινώσεις τους, οι μαθητές από πολλά σχολεία, όπως το Μουσικό Σχολείο Σερρών, το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας κ.ά., εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες και την αντίθεσή τους στον ρατσισμό.

«Η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών» με αυτά λόγια οι μαθητές του Μουσικού Σχολείο Σερρών καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα ηλικίας 12-16 ετών από το κέντρο φιλοξενίας που θα ξεκινήσουν να φοιτούν στη σχολική μονάδα από την επόμενη εβδομάδα. Οι μαθητές στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε τα παιδιά αυτά, οι νέοι συμμαθητές και συμμαθήτριές τους να αισθανθούν στα σχολείο σαν δικό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των μαθητών

Ανακοίνωση 15μελούς Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Σερρών

Είναι γνωστό ότι το σχολείο μας, το Μουσικό Σχολείο Σερρών από την επόμενη εβδομάδα θα εντάξει στο μαθητικό του περιβάλλον προσφυγόπουλα ηλικίας 12-16 ετών από το κέντρο φιλοξενίας.

Εξ’ αρχής αυτό το γεγονός δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο, όμως αυτοί γρήγορα παραμερίστηκαν όταν κατανοήσαμε τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν αυτοί οι συνάνθρωποι μας.

Έτσι, εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας που θα φοιτήσουν φέτος στο σχολείο μας. Μάλιστα ύστερα από συζήτηση που είχαμε με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα παιδιά αυτά, οι νέοι συμμαθητές και συμμαθήτριές μας, να αισθανθούν το σχολείο μας σαν δικό τους σχολείο, να νιώσουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι και ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε δίπλα μας.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Καλώς ήρθατε παιδιά στο σχολείο μας, στο Μουσικό Σχολείο Σερρών

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί