Χιλή: Ο πρόεδρος Πινιέρα ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Σεμπαστιάν Πινιέρα κατέστησε σαφές το ότι δεν θα παραιτηθεί από την προεδρία της Χιλής, τονίζοντας ότι φέρει ένα μέρος της ευθύνης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του και τα οποία έχουν οδηγήσει εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους.

Ασυγκίνητος από τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στη Χιλή, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα, σε συνέντευξή του στο BBC. Ξεκαθάρισε το ότι δεν θα παραιτηθεί, ωστόσο αναγνώρισε το ότι φέρει ένα μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία τριάντα χρόνια στη χώρα. «Τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν αυτά τα τελευταία τριάντα χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για ένα μέρος αυτών και αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά δεν είμαι ο μόνος υπεύθυνος».

«Δεν θα υπάρχει ατιμωρησία»

Απαντώντας σε ερώτηση περί των καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας κατά των διαδηλωτών, ο Πινιέρα ανέφερε ότι: «Εάν αυτό συνέβη, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα διεξαχθεί έρευνα και θα υπάρξουν διώξεις. Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία», τόνισε ο πρόεδρος της Χιλής στο BBC.

Μάλιστα, ο Χιλιανός πρόεδρος τόνισε το ότι έκανε χρήση δημοκρατικών και συνταγματικών εργαλείων για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και την προστασία των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί