Σε εξέλιξη οι παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία θα ξεκίνησε στις 11 πμ, ολοκληρώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή την επέτειο της 28ης Οκτωρβίου 1940, την απελευθέρωση της πόλης το 1912 και την εορτή του πολιούχου Αγ. Δημητρίου. Σε ισχύ βρίσκονται σήμερα τα μέτρα της τροχαίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη μαθητική παρέλαση.

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.

Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Κυκλοφοριακά μέτρα

Σε ισχύ βρίσκονται σήμερα τα μέτρα της τροχαίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας, ενώ ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων.

Στη συμπρωτεύουσα έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αφορμή την στρατιωτική παρέλαση στις 11:00 οπότε κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις στην πόλη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέτρα πραγματοποιούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, ενώ υπάρχει και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω του 1,5 τόνου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσει την παρέλαση στο Καστέλι Κισσάμου των Χανίων.

Αθήνα
Διακόπτεται η κυκλοφορία στις λεωφόρους:

Βασ. Αμαλίας
Πανεπιστημίου
Βασ. Σοφίας, Συγγρού (μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου)
Αθ. Διάκου
και στις κάθετες των παραπάνω λεωφόρων και οδών.

Δήμος Πειραιά μέχρι 14.00: 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου. Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας. Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρ. Λαμπράκη.

Δήμος Παλαιού Φαλήρου μέχρι 13.00: Λ. Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αμφιθέας και της οδού Αφροδίτης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης μέχρι 13.00: Λ. Καραμανλή, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Β. Παύλου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Θεσσαλονίκη


Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,
Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών,
30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της,
Μ.Μπότσαρη, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,
Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή,
Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού,
Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της,
Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης ,
Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της.
Δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους:

Μ. Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,
Στρατηγού Κακαβού,
Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή,
Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού,
Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί