Ο εισαγγελέας ζητά να μην απελαθεί η Sharareh Khademi

Θετική ως προς το αίτημα έφεσης της Σαραρέ Χαντεμί στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου Κομοτηνής για έκδοσή της στο Ιράν ήταν η εισαγγελική εισήγηση σήμερα το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο.

«Εάν επιστρέψει εκεί η ζωή της θα κινδυνεύσει» τόνισε η συνήγορος της 37χρονης στην αγόρευσή της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα.

Ενδιαφέρουσα ήταν η αγόρευση του Απόστολου Δοξιάδη που τόνισε τη ζωτική σημασία της μη έκδοσης της Ιρανής. «Η Σαραρέ και η κόρη της είχαν υπάρξει επανειλημμένα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, έχοντας και οι δύο υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς από τον σύζυγο/πατέρα» είχε γράψει ο ίδιος πρόσφατα σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος έχει υποβάλει μήνυση για απαγωγή, η οποία σύμφωνα με τον νόμο του κράτους τιμωρείται τουλάχιστον με ποινή φυλάκισης 15 χρόνων, ενώ ισχύει και η Σαρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Η γυναίκα είναι εδώ» φώναξαν μεταξύ άλλων πολλές γυναίκες όλων των ηλικιών που βρέθηκαν από το πρωί στο πλευρό της Σαραρέ στο πλαίσιο της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποίησαν συλλογικότητες από όλο το φάσμα.

Τέλος, μικρής έκτασης ένταση επικράτησε νωρίτερα όταν αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να στηρίξει την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 29 Οκτωβρίου. 

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί