Θρίλερ: Δύο ακόμα μέλη της οικογένειας του εκδότη Μαυρίκου νεκρά- Σ’ αυτά ανήκουν οι σοροί στη Δραπετσώνα

Απίστευτη εξέλιξη με τους δύο νεκρούς στο αυτοκίνητο που έπεσε στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Οι σοροί δύο ατόμων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, της οικογένειας Μαυρίκου εντοπίστηκαν μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο, που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας σήμερα το μεσημέρι.

Δείτε: Τραγωδία: Δυο οι νεκροί από την πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα της Δραπετσώνας

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την Σοφία Μαυρίκου 75 ετών και τον Θεόδωρο Μαυρίκο 53 ετών. Οι ταυτότητες των θυμάτων ταιριάζουν με τον Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος πριν από τρία χρόνια πέθανε στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του στην Αττική οδό λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των στο κύκλωμα εκβιαστών.

Οι δυο τους ανασύρθηκαν νεκροί από το αυτοκίνητό τους που έπεσε στη θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε βάθος 32 μέτρων!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χλμ την ώρα. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν επίσης πως η οδηγός, μητέρα «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

Επίσης αναφέρεται πως στο αμάξι ήταν δύο σκυλιά, το ένα από τα οποία βγήκε στην επιφάνεια και σώθηκε.

Εμπλοκή Μαυρίκου στην υπόθεση Novartis

Ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση των του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων, είχε προκαλέσει τεράστιο θόρυβο και είχε προβληματίσει τις αρχές, οι οποίες είχαν κάνει “φύλλο και φτερό” το αυτοκίνητό του.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento φέρεται σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis, να έπαιρνε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων.

Τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του, αφού ο ίδιος εμφανίζεται να κρατούσε ένα ποσοστό και να έδινε το υπόλοιπο σε συγκεκριμένους πολιτικούς. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ίσως εκείνος που ξέπλενε μέσω των διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του το χρήμα που η Novartis ήθελε να μοιράσει σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου αυτά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της.

Μάλιστα, για το ρόλο του Μαυρίκου γίνεται αναφορά και στα έγγραφα του FBI. Ειδικότερα:

«To 2013, ο Φρουζής ήθελε τον Μαυρίκος (γνωστό στον συντάκτη ως Παναγιώτης Μαυρίκος) να γίνει η επόμενη εταιρεία ξεπλύματος χρήματος. Ο Μαυρίκος είχε εμπλακεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Ο Μαυίρκιος έβαλε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες για τη Novartis. Η Zenith Media ήταν υπεύθυνη για την παροχή ανάλυσης όλων των διαφημίσεων στα media. Ο Μαυρίκος ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Μαυρίκος είχε πρόσβαση σε 3-4 υπουργούς Υγείας.»

Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών προκαλεί εν τω μεταξύ ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Είναι σαφές λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση της Novartis χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσον από ενδεχόμενη κατάθεσή του απειλούνταν ισχυρά πρόσωπα.

Documentonews.gr

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί