Με τον Ντ. Τουσκ ο Αλ. Τσίπρας: «Να ανοίξουν το συντομότερο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία»

Γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είχε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τέθηκαν σειρά κομβικών διεθνών ζητημάτων που επηρεάζουν την χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τη διεύρυνσή της.

Οι νέες προκλήσεις που θέτει η αναθέρμανση του προσφυγικού καθώς και οι επιπτώσεις του Brexit, αποτελούν θέματα που θα συζητηθούν και στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στην οποία εργαζόταν και ως πρωθυπουργος, για τη σημασία της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, της Αλβανίας, ζήτημα το οποίο δεν κατάφερε να αποτελέσει μέρος της ατζέντας του τελευταίου Συμβουλίου.

Η τουρκική προκλητικότητα που συζητήθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο θα πρέπει, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιμετωπιστεί μέσω της αξιοποίησης των κυρώσεων που συμφωνήθηκαν, ενώ ανάλογη δράση θα πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη και σε σχέση με τα νέα στοιχεία για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί