Στο συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία των βάσεων η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Στις 4 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας καλεί όλους τους συνταξιούχους στο συλλαλητήριο ενάντια στη νέα Συμφωνία για τις βάσεις στις 4 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους στο συλλαλητήριο ενάντια στη νέα Συμφωνία για τις βάσεις στις 4 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Η ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ» (ΣΑΑΣ) του 1990 γνωστής ως «Συμφωνία για τις βάσεις» όσο και ο «Στρατηγικός Διάλογος» μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας για την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις θα προκαλέσουν μεγάλους κίνδυνους για την Χώρα μας.

Στόχος των κυβερνήσεων ΗΠΑ – Ελλάδας είναι η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και η ένταξη στη «Συμφωνία των Βάσεων» των DRONES στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και βέβαια της βάσης του Αράξου, ως εναλλακτική του ΝΑΤΟ για τη φύλαξη πυρηνικών όπλων.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Οκτώβρη έρχεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο, προκειμένου να ξεκινήσει ο β΄ γύρος του «Στρατηγικού Διαλόγου» με την Ελλάδα. Διαδικασία που ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται και επί ΝΔ για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και που φέρνει βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανο-ΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, στην κόντρα με άλλα κέντρα και τεράστιους κινδύνους για το λαό.

Μαζί με την ΕΕΔΥΕ, τις Επιτροπές Ειρήνης με Σωματεία των εργαζομένων, συνταξιούχων, Συλλόγων Γυναικών και άλλων φορέων της πόλης διαδηλώνουμε για:

  • Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ.
  • Μαχητικά στην καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων.
  • Απεγκλωβισμός της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να επιστρέψουν όλα τα στρατιωτικά τμήματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Κανένας νέος να μη δεχτεί να θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος!

Κανένας στρατευμένος νέος να μη δεχτεί να συμμετάσχει σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της χώρας μας

Διαδηλώνουμε ενάντια στη συμφωνία και την επίσκεψη Πομπέο, την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όλοι συνταξιούχοι στο συλλαλητήριο στις 4 Οκτωβρίου 7μ.μ. στην Πλ. Ελευθερίας ενάντια στη συμφωνία των βάσεων και την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί