Οχήματα-προσομοιωτές ώστε να βιώσουν οι πολίτες τις συνθήκες που επικρατούν στα τροχαία ατυχήματα

Στη διάθεση των επισκεπτών θα τεθεί ένας «προσομοιωτής ανατροπής αυτοκινήτου με όχημα φυσικού μεγέθους, το οποίο περιστρέφεται 360ο γύρω από το διαμήκη άξονά του και, παρόλο που η ταχύτητα ανατροπής είναι χαμηλή, ο προσομοιωτής περνά με μεγάλη αμεσότητα, μηνύματα για την αξία της χρήσης ζώνης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, θα υπάρχει και ένας προσομοιωτής εμπρόσθιας πρόσκρουσης με μικρή ταχύτητα. Ωστόσο, «η δύναμη που ασκείται στο σώμα των χρηστών κάνει τους περισσότερους να πιστεύουν πως η σύγκρουση ήταν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», κάτι που αποτελεί «εξαιρετικό εργαλείο για τη συζήτηση σχετικά με τη χρήση ζώνης ασφαλείας σε χαμηλές ταχύτητες (πχ. εντός πόλης)», μας πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, μία «ζυγαριά συσχέτισης βάρους-ταχύτητας, με την οποία υπολογίζεται η μάζα αδράνειας του χρήστη σε διαφορετικές τιμές ταχύτητας και μεταφράζει την τιμή της σε βάρος», θα διαψεύσει όλα τα επιχειρήματα όσων πιστεύουν ότι «οι πίσω επιβάτες δεν χρειάζεται να φορούν ζώνες ασφαλείας και πως τα παιδιά μπορούν να μη χρησιμοποιούν ειδικά καθίσματα».

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης, τα οποία αλλοιώνουν το οπτικό πεδίο του χρήστη, προσομοιάζοντας πως βλέπει όταν είναι υπό επήρεια αλκοόλ σε διαφορετικές τιμές. Ο χρήστης, μάλιστα, καλείται να ολοκληρώσει απλές διαδικασίες φορώντας τα, όπως το να περπατήσει με μικρά βήματα γύρω από κώνους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί