Η Στεφανίδη νικήτρια στο Diamond League για 4η σερί χρονιά!

Η ανίκητη Κατερίνα Στεφανίδη δεν χάνει ποτέ και πουθενά! Η «βασίλισσα των αιθέρων» τα τέσσερα τελευταία χρόνια σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της και σήμερα (6/9) έγραψε μια νέα –διαμαντένια αυτή τη φορά- σελίδα στην απίστευτη καριέρα της.

Η Στεφανίδη κατέκτησε στις Βρυξέλλες, τον τελικό του επι κοντώ στη σειρά Diamond League για 4η σερί χρονιά, καθώς από το 2016 δεν έχει αφήσει… διαμάντι (το 4ο συνεχόμενο) σε καμία αντίπαλό της. Εκτός όλων των άλλων έστειλε ηχηρό μήνυμα στις αντιπάλους της ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Η Ολυμπιονίκης μας και παγκόσμια πρωταθλήτρια νίκησε το βράδυ της Παρασκευής με εξι μόλις άλματα όλα κι όλα. Πέρασε με την πρώτη τα 4.53μ, τα 4.70μ, τα 4.77μ και τα 4.83μ και έμεινε στα 4.88μ με μόνη αντίπαλο την Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα που πέρασε τα 4.83, με την τρίτη προσπάθεια. Εκεί οι δύο κοπέλες έριξαν στις δύο πρώτες προσπάθειες τον πήχη και απέμεινε μια ακόμη και για τις δύο. Την επιχείρησε πρώτη η Ρωσίδα αλλά απέτυχε και η Κατερίνα δεν χρειάστηκε να κάνει τη δική της προσπάθεια γιατί είχε κερδίσει ήδη.

Η Στεφανίδη πριν φτάσει στον τελικό των Βρυξελλών είχε δύο νίκες στη σειρά αγώνων τον Μάιο στη Σανγκάη και στις 18 Αυγούστου στο Μπέρμιγχαμ.

Πλέον την Δευτέρα θ’ αγωνιστεί στο Μινσκ στη συνάντηση Ευρώπη – ΗΠΑ, στο τελευταίο της τεστ πριν το Παγκόσμιο.

Ο αγώνας στις Βρυξέλλες ήταν ο 12ος αγώνας της 29χρονης στη θερινή σεζόν, ο δεύτερος πάνω από τα 4,80 μ. και ο πέμπτος πάνω από τα 4,75 μέτρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2015 το διαμάντι είχε κερδίσει η Νικόλ Κυριακοπούλου και έτσι η Ελλάδα κυριαρχεί για 5 χρόνια στο Diamond League στο αγώνισμα του επί κοντώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί