Κρήτη: Το πλοίο με 62 επιβάτες έμεινε ακυβέρνητο για μερικές ώρες

Ακυβέρνητο, με 62 επιβάτες, έμεινε χθες για λίγες ώρες, το πλοίο ”ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ” στη θαλάσσια περιοχή Μαράθι των Χανίων. Υπήρξε φόβος ότι στο σύστημα τροφοδοσίας του σκάφους έμπαιναν νερά κι έτσι, με εντολή του Λιμενικού έσπευσε για βοήθεια αλιευτικό, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το σκάφος στο Μαράθι, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα για τους επιβάτες.

Το ”ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ” είναι τουριστικό σκάφος που κάνει δρομολόγια στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων για ακυβερνησία σκάφους με όνομα ”ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ” Ν.Χανίων 224, με εξήντα δύο (62) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Μαραθίου Χανίων, λόγω πιθανής ύπαρξης υδάτων στο σύστημα τροφοδοσίας του σκάφους. 

  Στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ ”ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ” Ν.Χ. 490, όπου με τη συνδρομή του, το ”ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ” ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Μαραθίου Σούδας, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντές του με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.     Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού, ενώ στη συνέχεια μετά την αποκατάσταση και την προσκόμισή του, επετράπη ο απόπλους του ”ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ”.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κρήτη: Το πλοίο με 62 επιβάτες έμεινε ακυβέρνητο για μερικές ώρες”

  1. CitizenMitsos

    Μαράθι; Εκεί που έκανε βουτιές ο καντέμης και κάνει τώρα ο γιος του; Πάλι καλά που δεν πνίγηκαν οι άνθρωποι…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί