Σοβαρές καταγγελίες για άγριο βασανισμό εργαζόμενου σε εστιατόριο της Κέρκυρας (Φωτο)

Σωματικό βασανισμό και άσκηση ψυχολογικής και λεκτικής βίας κατά 19χρονου μαθητευόμενου, εργαζόμενου σε εστιατόριο της Κέρκυρας καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, αλλά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο της Μέσης Κέρκυρας και πρωταγωνιστής φέρεται να είναι ο υπεύθυνος κουζίνας της επιχείρησης, ο οποίος είχε ρίξει καυτό λάδι στον 19χρονο μαθητευόμενο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις του είχε επιτεθεί με τα εργαλεία μαγειρικής. Ο προϊστάμενος του νεαρού ασκούσε, ακόμη, ψυχολογική και λεκτική βία με εκφράσεις όπως «από μένα δεν θα γλυτώσεις, θα σου σπάσω τα κόκαλα» και «κωλόπαιδο είσαι άχρηστος».

Σε άλλο σημείο της καταγγελίας του ο 19χρονος αναφέρει πως είχε δεχθεί κλωτσιές και μπουνιές από προϊσταμένους του.

Αναλυτικά η καταγγελία με όλες τις σοκαριστικές λεπτομέρειες:

Για το περιστατικό μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάης αναφέροντας πως το γεγονός που «επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές», είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής αφού επισκέφθηκε στον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα «θύματα» καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».

Παράλληλα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας προέβη σε καταγγελία των βασανισμών αναφέροντας ότι, σύμφωνα με την καταγγελία οι προϊστάμενοι ενεργούσαν με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη.

Αναλυτικά:

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί