Κέλυ Θωμά και Mayu Shviro στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Tο νέο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Ηράκλειο Κρήτης θα φιλοξενήσει τη Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019, στις 21.00 το μουσικό ντουέτο Κέλυ Θωμά και Mayu Shviro.

Η Κέλυ Θωμά και η Mayu Shviro γνωρίστηκαν στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στην Κρήτη και συνεργάζονται από το 2016. Μαζί θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από σύγχρονες τροπικές συνθέσεις της Κέλυς Θωμά με βιολοντσέλο και λύρα, επηρεασμένες από διάφορες μουσικές παραδόσεις του κόσμου με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της δημιουργικής προσέγγισης παλαιών ήχων. Το ντουέτο αυτό χαρακτηρίζεται τόσο από τη δεξιοτεχνία όσο και από τη μουσικότητά του με τα δύο δοξάρια να πλέκονται σε ένα μαγικό χορό μελωδιών και ρυθμών.

Η Κέλυ Θωμά (λύρα) γεννήθηκε στον Πειραιά. Το 1995 ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξιδεύει με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Μέσα από αυτή την εμπειρία έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς διαφόρων παραδόσεων του κόσμου, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου ήxου που χαρακτηρίζει το παίξιμό της. Έχει συνεργαστεί με πολύ σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της παραδοσιακής μουσικής όπως Trio Chemirani, Zohar Fresco, Pedram Khavar Zamini, Efren Lopez, Dhruba Ghosh, Ballake Sissoko, Mayu Shviro, και πολλούς άλλους.
Από το 2008 συνεργάζεται με το κουαρτέτο εγχόρδων Tokso που εδρεύει στη Νορβηγία.
Έχει εκδώσει τρεις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές , Anamkhara (2009), 7Fish (2014) και «Άμα κοπάσουν οι καιροί» (2018) οι οποίες έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από διεθνή περιοδικά και μουσικούς παραγωγούς. Μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί μαζί με τον Ross Daly σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ όπως: Theatre de la Ville, Carnegie Hall, Queen Elizabeth Hall, Berliner Philarmoniker,
Μέγαρο Mουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πολλά άλλα.

Η Mayu Shviro (βιολοντσέλο)
Γεννημένη στη Ισραήλ με καταγωγή από την Ιαπωνία και το Ιράκ ξεκίνησε τις σπουδές της στο τσέλο σε ηλικία 6 ετών. Στα 18 της ανακάλυψε την τροπική μουσική και αποφάσισε να εντρυφήσει σε αυτό το είδος από θαυμασμό για την δύναμη και την ομορφιά του. Έτσι ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι με το τσέλο της στις Αραβικές, Τουρκικές και Αζέρικες παραδόσεις.
Σήμερα παίζει και ηχογραφεί με διάφορα είδη μουσικών σχημάτων και δίνει συναυλίες τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό.
Το καλοκαίρι 2018 ήταν μέλος της ορχήστρας τροπικής μουσικής ΜΙΤΟΣ του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος.

Είσοδος Ελεύθερη – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Την Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019 η μόνιμη έκθεση «Αρχαία Ελλάδα- οι Απαρχές των
Τεχνολογιών» του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά θα είναι
ανοικτή για το κοινό 9.00- 21.00.

Πληροφορίες:
Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας-Κώστα Κοτσανά
Μέγαρο Ιττάρ, Επιμενίδου 18, Ηράκλειο Κρήτης
Τ: 2810 220610, 6934557648
Ε: crete@kotsanasmuseum.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί