Παπαδοκρατία -Δημοκρατία, σημειώσατε «1»

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι pena.jpg

Γράφει ο Άριστος

Η εικόνα από τη χθεσινή ορκωμοσία του νομοθετικού σώματος στην ελληνική βουλή ήταν το λιγότερο αποκαρδιωτική. «Λεπτομέρειες» θα ισχυριστεί κάποιος ή κάποια, αλλά η σημειολογία πάντα έχει τη σημασία της.

Το κοινοβούλιο «μαύρισε» από τα ρασοφόρους που κλήθηκαν –φαντάζομαι δεν πήγαν απρόσκλητοι- για να παρίστανται στο τελετουργικό της ορκωμοσίας, διασφαλίζοντας έτσι την ηθική της νέας βουλής!!!

Με τόσο «Κύριε ελέησον» να είστε ήσυχοι ότι δε θα υπάρξουν πλέον φαινόμενα διαφθοράς και απάτης στο δημόσιο βίο! Όλα καθαγιάζονται πλέον, αλλά και αν υπάρξουν φαινόμενα απάτης και διαφθοράς υπάρχει και η «άφεση αμαρτιών» ή η «συγχώρεση», ίδιον άλλωστε κάθε καλού Χριστιανού!

Δυστυχώς, ο νεοελληνικός βίος δε λέει να ξεφύγει από μεσαιωνικές αντιλήψεις και το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» θα αποτελεί  όπως φαίνεται την πυξίδα του βίου μας για πολλά χρόνια! Εδώ ακριβώς φαίνεται το ιστορικό μας έλλειμμα και οι φοβερές αγκυλώσεις μας.

Οι εικόνες από το παπαδοκρατούμενο κοινοβούλιο, αλλά και την εθιμοτυπική επίσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας με τα κόκκινα χαλιά και τις μπάντες να υποδέχονται τον πρωθυπουργό που κόμπαζε ως στρατηγός του Ναπολέοντα είναι αποκαρδιωτικές. Από τις στολές παραλλαγής του Καμμένου στα κόκκινα χαλιά του πρωθυπουργού!

Οι πρωτοβουλίες δε της Ακαδημαϊκής κοινότητας περί απονομής τίτλων σε ιεράρχες με βαθιά οπισθοδρομική και ακραία –στα όρια της φασίζουσας-  πολλές φορές παρουσία δείχνει ότι το «σύστημα» αρχίζει πάλι να βρίσκει τα πατήματά του! Άλλωστε ουκ ολίγοι πολιτευτές προεκλογικά πέρασαν από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής για την «ευλογία» και την «ευχή» του Ιεράρχη!

Αχ Ευρώπη, εσύ μας μάρανες που θα έλεγε κι ο Τζίμης Πανούσης…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί