Οργή για τον υπουργό του Ισραήλ που θέλει να «θεραπεύσει» τους γκέι

Δεκάδες Ισραηλινοί βγήκαν χθες στους δρόμους του Τελ Αβίβ, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Νετανιάχου, Ράφι Πέρετζ.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις που είχε εκφράσει νωρίτερα ο υπουργός. Πιο συγκεκριμένα ο πρώην ραβίνος του στρατού και νυν επικεφαλής του συγκυβερνώντος με το Λικούντ ακροδεξιού συνασπισμού κομμάτων «Ενωμένη Δεξιά», τάχθηκε υπέρ της «θεραπείας των ομοφυλοφίλων» και της «μεταστροφής των γκέι σε ετεροφυλόφιλους».

Μάλιστα, στη σχετική του συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει δει ότι η «θεραπεία έχει αποτελέσματα» και πως «είχε συμβάλει στο να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου που είχε την τάση».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε περιγράφοντας τη «θεραπεία», «αρχικά τον αποδέχθηκα και του μίλησα με θερμά λόγια. Του είπα: “Ας σκεφτούμε, ας μελετήσουμε και ας αναλογιστούμε. Ο στόχος είναι πρώτα από όλα για τον ίδιο να μάθει τον εαυτό του και μετά να αποφασίσει”».

Ο Νετανιάχου πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού του και υποστήριξε ότι σε συνομιλία που είχε με τον Πέρετζ ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι «το εκπαιδευτικό σύστημα του Ισραήλ θα συνεχίσει να δέχεται όλα τα παιδιά όπως είναι».

tvxs.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί