Κλειστά κέντρα κράτησης για πρόσφυγες προανήγγειλε ο Χ. Αθανασίου

Κλειστά κέντρα κράτησης για πρόσφυγες προανήγγειλε από τη Λέσβο ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και εκ νέου βουλευτής του νομού, στις πρώτες του δηλώσεις από τον τόπο καταγωγής του, την Αγία Παρασκευή, το πρωί της Δευτέρας στην ιστοσελίδα stonisi.gr έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την επίλυση του μεταναστευτικού.

«Βασικός μας στόχος είναι η άμεση επίλυση του μεταναστευτικού» τόνισε αναφερόμενος στο εθνικό σχέδιο δράσης το οποίο «έχουμε εκπονήσει στο κόμμα» και στους τέσσερις πυλώνες του στόχου αυτού όπως περιγράφονται από τη Ν.Δ. στο προεκλογικό της πρόγραμμα.

Τετράπτυχο…

«Ο πρώτος είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο δεύτερος είναι η αποσυμφόρηση των νησιών, ο τρίτος είναι η ταχεία διεκπεραίωση των αιτούντων άσυλο και ο τέταρτος είναι να δημιουργηθούν κλειστά φυλασσόμενα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και όχι να υπάρχει αυτή η κατάσταση, η αναρχία, η οποία υπάρχει και βλέπουμε κάθε μέρα στη Μοριά και στη Μυτιλήνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία για την ασφάλεια των πολιτών, για την υγιεινή τους και για την εγκληματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε και στον δεύτερο στόχο που, όπως είπε, είναι «να παγιωθεί το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε μόνιμη βάση» για όλα τα νησιά και χωρίς να εξαρτάται από την ύπαρξη μεταναστών σε αυτά.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη εμπεριέχεται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός που θα μετατρέψει τα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε πραγματική κόλαση για κρατούμενους αλλά και εργαζόμενους σε αυτά. Καθώς βέβαια και σε βόμβες έτοιμες να εκραγούν ανά πάσα στιγμή, με συνέπειες απρόβλεπτες για τις τοπικές κοινωνίες.

Εφημερίδα των Συντακτών

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί