Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, και η υπόθεση της δολοφονίας Κατσούλη

Ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, όπως προέκυψε μετά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστηρίζει κάποια από τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες, το σίγουρο είναι πως υποστηρίζει τον ΟΦΗ και βρίσκεται κοντά στους συλλόγους του Ηρακλείου. Όπως συνέβη στην περίπτωση του Ηρόδοτου, τον οποίο στήριξε και υποστήριξε με πάθος όταν τιμωρήθηκε μετά την δολοφονία του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη από οπαδούς. 

 «Δέκα μέρες μετά την κηδεία του Κώστα, ο Ηρόδοτος κλήθηκε σε απολογία από την ΕΠΟ καθώς επέκειτο η τιμωρία της ομάδας μετά τα όσα έγιναν στο γήπεδο. Ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. έκρινε σκόπιμο να συνοδεύσει τους παράγοντες του Ηροδότου στην Αθήνα και μάλιστα να παραβρεθεί στην απολογία τους, όπως ενημέρωσε ο ίδιος (στις 14/10/2014) με δελτίο Τύπου τα τοπικά ΜΜΕ της περιφέρειάς του. Γιατί άραγε βρέθηκε εκεί και προς ποια κατεύθυνση πίεσε με την παρουσία του ενώ ακόμα ήταν ζεστό το σώμα του παιδιού μας;», αναρωτιόνταν τον Μάρτη του ’18 ο πατέρας του Κώστα, Βασίλης Κατσούλης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνέχισε να στηρίζει τον Ηρόδοτο και μετά την τιμωρία του και τον Ιούνιο του 2015 έφερε στη Βουλή το θέμα, προωθώντας το αίτημα του Ηρόδοτου για ανάκληση της ποινής στέρησης 15 βαθμών. «Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτόΕνας άνθρωπος είχε δολοφονηθεί στο γήπεδο και ένας πολιτικός ζητούσε να μην τιμωρηθεί η ομάδα που ευθύνεται για τα επεισόδια. Τι μήνυμα περνούσε αυτό στον αθλητικό κόσμο και στην ελληνική κοινωνίαΤον καλώ ακόμα και τώρα να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση δολοφονίας του παιδιού μου», είχε σημειώσει τότε ο Βασίλης Κατσούλης με δηλώσεις του στην «Efsyn». Τα ερωτήματα του κ. Βασίλη Κατσούλη παραμένουν αναπάντητα…

Στην ερώτησή του στη Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε:

«Η διοίκηση της ομάδας του Ηροδότου υπέβαλε αίτηση ανάκλησης τον Ιανουάριο 2015 προς την ΕΠΟ, προκειμένου να ανακληθεί η τιμωρία που έχει επιβληθεί στον Ηρόδοτο από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η αίτηση ανάκλησης αφορά την απόφαση που έχει ληφθεί από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και κυρίως η αφαίρεση των 15 βαθμών καθώς ο Ηρόδοτος έχει εκτίσει επιπλέον και 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που του είχε επιβληθεί. Ωστόσο, η διοίκηση της ομάδας του Ηροδότου περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ, εδώ και περίπου έξι μήνες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει εάν θα αγωνιστεί στην Α1 ΕΠΣΗ.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ποια είναι η απόφαση της ΕΠΟ αναφορικά με το ζήτημα, εάν έχει εκδοθεί και εάν όχι πότε αναμένεται να εκδοθεί η εν λόγω απόφαση».

Θυμίζουμε ότι ο φίλαθλος του Εθνικού, Κώστας Κατσούλης δολοφονήθηκε στο γήπεδο της Αλικαρνασσού κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός τον Σεπτέμβριο του 2014. Για τη δολοφονία του 46χρονου οπαδού καταδικάστηκαν τέσσερα άτομα.  Σε 13 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν για «σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη» ένας 36χρονος και ένας 29χρονος, ενώ σε 12 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 27χρονος που στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Επίσης ποινή τεσσάρων ετών επεβλήθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και συμπλοκή σε έναν τέταρτο κατηγορούμενο.

Αλέκα Ζουμή, stokokkino.gr

One Thought to “Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, και η υπόθεση της δολοφονίας Κατσούλη”

  1. evangelia

    ola ta skoupidia stinvouli tis pistas se lipame ilithe ellinna dioxnis tous endimous kai kratas pseftes kleftes ipokrites

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί