Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή με τρομερό ρεκόρ ο Κρητικός Παπαστάμος

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική αναδείχθηκε ο Απόστολος Παπαστάμος, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενείται στο Καζάν.

Ο 18χρονος Χανιώτης, ο οποίος θεωρητικά ειδικεύεται στα 400μ. μικτή (!), έκανε μία τρομερή κούρσα στον τελικό του αγωνίσματος και τερμάτισε σε 1:59.93, νικώντας «στο νήμα» τον Ισραηλινό Ρον Πολόνσκι (1:59.98). Ο χρόνος του Παπαστάμου αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, συντρίβοντας το 2:01.23 του Ανδρέα Βαζαίου από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (1/8/2012), ενώ απέχει ελάχιστα από το ύψηλό όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο (1:59.67).

Στο μεταξύ, η Γεωργία Δαμασιώτη πήρε την πρόκριση για τον αυριανό (6/7) τελικό των 100μ. πεταλούδα. Η 16χρονη αθλήτρια του Ωκεανού πέτυχε ατομικό ρεκόρ στους ημιτελικούς με 1:00.61, τερμάτισε τέταρτη στη σειρά της και πέρασε ως έκτη στο σύνολο, ενώ δείχνει σε θέση να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων της Ηλέκτρας Λεμπλ (1:00.43).

Χάλκινο μετάλλιο ο Ασπουγαλής στα 50μ. πρόσθιο

Δεύτερο μετάλλιο μέσα σε 15 λεπτά πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων του Καζάν. Λίγη ώρα μετά το θρίαμβο του Απόστολου Παπαστάμου στα 200μ. μικτή, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο, κάνοντας χρόνο 28.16 (λίγο πιο αργά από το 28.08 του ημιτελικού), όσο και ο Ολλανδός Κάσπαρ Κορμπεάου, που ανέβηκε μαζί του στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο τελικός είχε μία γεύση… θρίλερ, καθώς ο Ρώσος Βλάντισλαβ Γκερασιμένκο τερμάτισε πρώτος με 27.77, ενώ ο Βρετανός Άρτσι Γκούντμπερν ήταν δεύτερος με 27.89. Ο τελευταίος αρχικά ακυρώθηκε, κάτι που έφερνε τον Ασπουγαλή στη δεύτερη θέση, αλλά στη συνέχεια οι κριτές ανακάλεσαν την απόφασή τους και ο Γκούντμπερν πήρε το ασημένιο μετάλλιο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει τελικά το χάλκινο μαζί με τον Κορμπεάου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί