ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Να ηττηθεί το σχέδιο της ΝΔ για παλινόρθωση του συστήματος της χρεοκοπίας

Να ηττηθεί στις επερχόμενες εκλογές το σχέδιο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για παλινόρθωση του παλιού συστήματος που χρεοκόπησε τον τόπο, οικονομικά και αξιακά” κάλεσαν σήμερα οι εκπρόσωποι της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή τους ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο αλλά και της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας πριν την κάλπη της 7ης Ιουλίου.

Δείτε: Δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω!- Ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα στο Ηράκλειο

Όπως τόνισε ο γραμματέας της ΝΕ, Δημήτρης Κλαράκης “είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στέρησαν σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού την πρόσβαση στην δημόσια υγεία, απέλυσαν εκπαιδευτικούς- σχολικούς φύλακες,- καθαρίστριες, έκλεισαν νοσοκομεία, σχολεία, έριξαν το μαύρο στην ΕΡΤ, γέμισαν με κάγκελα και φόβο όλη την Ελλάδα, σάρωσαν την κοινωνία με περικοπές και απολύσεις.

Φεύγοντας το Γενάρη του 2015 άφησαν πίσω τους τα ταμεία άδεια, χαμένο το 25% του ΑΕΠ, 28% ανεργία, 35% απώλεια εισοδημάτων για τη μεσαία τάξη, την 5η αξιολόγηση του προγράμματος που οι ίδιοι είχαν υπογράψει στον αέρα, μια χώρα όμηρο και χρεοκοπημένη. Επένδυσαν στην καταστροφή του τόπου για να επιστρέψουν τάχα ως σωτήρες”.

“Όμως τους διαψεύσαμε”, πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΕ “τα καταφέραμε και βγάλαμε τη χώρα απ τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και την οδηγούμε σε ασφαλές μονοπάτι με πρόγραμμα και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Τώρα κρίνεται το αύριο, σε ποια κατεύθυνση, με ποιο πρόγραμμα, ποια κυβέρνηση και ποιο πρωθυπουργό θα πορευθεί η Ελλάδα την επόμενη τετραετία.

Ήδη μιλάνε για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, για τσεκούρι στις συντάξεις, επαναφορά του κανόνα 5 αποχωρήσεις για μια πρόσληψη στο δημόσιο, κατάργηση του οκταώρου, επταήμερη εργασία, θεωρούν τα επιδόματα περιττό δημοσιονομικό βάρος και το ΔΝΤ φυσικό τους σύμμαχο”.

Η συνέντευξη δόθηκε το μεσημέρι με την αφορμή της επίσκεψης του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο, την ερχόμενη Δευτέρα, για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν κατά σειρά:

Δημήτρης Κλαράκης, Συντονιστής Ν.Ε Ηρακλείου

Ανέστης Κιούλπαλης, Δ/ντης ΕΚΑΒ, μέλος της Ν.Ε, 

Νίκος Μεντζίνης, εκπαιδευτικός, μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας,

Μαντώ Ρασούλη, Οργανωτική Γραμματέας Συλλόγου Εφοριακών Αν. Κρήτης, επικεφαλής ΑΣΚΙ Εφοριακών Αν. Κρήτης,

Νίκος Μακατουνάκης, εκπαιδευτικός, μέλος της ΝΕ, Συντονιστής της ΟΜ Εκπαιδευτικών ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του Νομαρχιακού της ΑΔΕΔΥ,

Κώστας Κονταξάκης, μέλος της Ν.Ε, Επίκουρος Καθηγητής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κλαράκης, σημείωσε:

Το κρίσιμο ερώτημα μπροστά από την κάλπη, είναι εάν θέλουμε η χώρα να προχωρήσει μπροστά, να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή να γυρίσουμε πίσω.

Πρέπει να ηττηθεί στις επερχόμενες εκλογές το σχέδιο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για παλινόρθωση του παλιού συστήματος που χρεοκόπησε τον τόπο, οικονομικά και αξιακά.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στέρησαν σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού την πρόσβαση στην δημόσια υγεία, απέλυσαν εκπαιδευτικούς- σχολικούς φύλακες,- καθαρίστριες, έκλεισαν νοσοκομεία, σχολεία, έριξαν το μαύρο στην ΕΡΤ, γέμισαν με κάγκελα και φόβο όλη την Ελλάδα, σάρωσαν την κοινωνία με περικοπές και απολύσεις.

Φεύγοντας το Γενάρη του 2015 άφησαν πίσω τους τα ταμεία άδεια, χαμένο το 25% του ΑΕΠ, 28% ανεργία, 35% απώλεια εισοδημάτων για τη μεσαία τάξη, την 5η αξιολόγηση του προγράμματος που οι ίδιοι είχαν υπογράψει στον αέρα, μια χώρα όμηρο και χρεοκοπημένη. Επένδυσαν στην καταστροφή του τόπου για να επιστρέψουν τάχα ως σωτήρες.

Όμως τους διαψεύσαμε, τα καταφέραμε και βγάλαμε τη χώρα απ τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και την οδηγούμε σε ασφαλές μονοπάτι με πρόγραμμα και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Τώρα κρίνεται το αύριο, σε ποια κατεύθυνση, με ποιο πρόγραμμα, ποια κυβέρνηση και ποιο πρωθυπουργό θα πορευθεί η Ελλάδα την επόμενη τετραετία.

Ήδη μιλάνε για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, για τσεκούρι στις συντάξεις, επαναφορά του κανόνα 5 αποχωρήσεις για μια πρόσληψη στο δημόσιο, κατάργηση του οκταώρου, επταήμερη εργασία, θεωρούν τα επιδόματα περιττό δημοσιονομικό βάρος και το ΔΝΤ φυσικό τους σύμμαχο.

Απέναντι σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα αντιτάσσεται ξεκάθαρα το δικό μας προοδευτικό πολιτικό σχέδιο για μια κοινωνία αλληλεγγύης, με βιώσιμη ανάπτυξη, καλοπληρωμένες δουλειές για όλους, για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, με εργασιακά δικαιώματα.

Εμείς δεν θεωρούμε όπως η ΝΔ τα εργασιακά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος βαρίδια, προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη αλλά τις βάσεις πάνω στις οποίες δομείται για να είναι βιώσιμη.

Τα καλύτερα χρόνια είναι τα χρόνια που είναι μπροστά μας. Χωρίς μνημόνια, με υγιή πλέον δημόσια οικονομικά, με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και με μια θέση της χώρας ξανά δυνατή, ισχυρή στην Ευρώπη.

Αυτή τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:30 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Καλούμε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν, να στείλουμε όλοι μαζί από την Κρήτη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων και παραδόσεων, ηχηρό μήνυμα νίκης, ελπίδας, προοπτικής για το αύριο.

Δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω. Και δεν θα γυρίσουμε πίσω.

Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε με τη λογική και με την καρδιά μας.

Τώρα είναι η ώρα να πάμε πάλι μπροστά όλοι μαζί.

Αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Και θα νικήσουμε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί