ΕΔΕ για τον δάσκαλο που κλείδωσε μαθητή στην τάξη κι έφυγε

Με εντολή του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ο δάσκαλος που την περασμένη Παρασκευή κλείδωσε μαθητή στην  τάξης μετά το τέλος του μαθήματος κι έφυγε. Παράλληλα, ο Περιφερειακός  Διευθυντής  Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο δάσκαλος μάλιστα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρόδου με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης ανηλίκου, μετά την καταγγελία των γονέων του 9χρονου μαθητή στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν οι γονείς, όταν χτύπησε το κουδούνι για να σχολάσουν, ο εκπαιδευτικός φέρεται να είπε στα παιδιά ότι θα μετρήσει ως το τρία και «όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσει μέσα»! Ο 9χρονος δεν πρόλαβε να βγει και, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή», ο δάσκαλος κλείδωσε την πόρτα της αίθουσας που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο και παρέδωσε τα κλειδιά.

Σύμφωνα με τους γονείς, το παιδί έμεινε κλειδωμένο επί 20 λεπτά χωρίς να ακούσει κάποιος τις φωνές του και μάλιστα προσπάθησε να βγει από το παράθυρο, αλλά ευτυχώς φοβήθηκε.

Τελικά, τον άκουσε η δασκάλα των Γερμανικών, η οποία μερίμνησε για να το βγάλουν από την τάξη.

Ο δάσκαλος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος ισχυρίζεται ότι δεν είχε αντιληφθεί πως το παιδί είχε ξεμείνει στην αίθουσα κι ότι παρέμεινε μόνο για κάποια ελάχιστα λεπτά κλειδωμένο.

Tvxs.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί