Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου Δημήτρη Βρύσαλη στη Νέα Αλικαρνασσό

Οι κάτοικοι της περιοχής, στην συζήτηση τους με τον Δ.Βρύσαλη  με αγωνία σημείωσαν πως τα περισσότερα από τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, όχι μόνο δεν έχουν βρεθεί στην προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις η εικόνα της περιοχής, είναι εικόνα εγκατάλειψης. Όπως για παράδειγμα το δημοτικό νεκροταφείο που είναι πλήρως απαξιωμένο χωρίς την παραμικρή συντήρηση εδώ και χρόνια.

Επιπλέον, στις καλένδες βρίσκεται επίσης το διαχρονικό αίτημα των γονιών της περιοχής για νέο Γυμνάσιο και Λύκειο στην Αλικαρνασσό καθώς σε ένα σχολείο για 250 παιδιά στοιβάζονται πάνω από 500 μαθητές. Τέλος εκτενείς συζήτηση έγινε για την χωροθέτηση της Λαϊκής Αγοράς, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν απηυδήσει από την ανευθυνότητα και κοροϊδία των δημοτικών αρχών που μένουν μόνο στις υποσχέσεις για οριστική επίλυση του ζητήματος.

Ο Δ.Βρύσαλης για το θέμα της χωροθέτησης της Λαϊκής Αγοράς στην Αλικαρνασσό σημείωσε: «Η εδώ και χρόνια, θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι η λαϊκή να μεταφερθεί στο δημοτικό οικόπεδο μπροστά από τις φυλακές, παίρνοντας ταυτόχρονα κάθε απαραίτητο μέτρο ασφαλείας και εξασφαλίζοντας την εύκολη πρόσβαση και μετακίνηση των κατοίκων προς τα εκεί. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες των δημοτικών αρχών, που αντί αποφασιστικά να επιλύσουν αυτό το σοβαρό ζήτημα όχι μόνο εδώ στην Αλικαρνασσό αλλά και σε άλλες περιοχές, ουσιαστικά με την στάση τους πετάνε το μπαλάκι στους κατοίκους της κάθε περιοχής και τους εμπόρους φέρνοντας του μεν σε αντιπαράθεση με τούς άλλους. Υπάρχει εδώ και καιρό απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταφορά μπροστά από τις φυλακές που δεν εφαρμόζεται. Όμως υπάρχουν και αυστηρές οι προϋποθέσεις για την λειτουργία και χωροθέτηση των λαϊκών από το υπουργείο, που κάνουν σχεδόν αδύνατη τη χωροθετηση των λαικών στο Ηράκλειο. Η δημοτική αρχή ακόμη και σε αυτό το ζήτημα προτιμά να αφήσει στην ταλαιπωρία τους Αλικαρνασσιώτες και τους εμπόρους αντί να απαιτήσει-διεκδικήσει από την κυβέρνηση την διαμόρφωση τέτοιον κατάλληλων χώρων οι ακόμη και τροποποίηση των προϋποθέσεων αυτών.»

Στη συνέχεια της συζήτησης ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πρόσθεσε: «Η εικόνα που βλέπουμε στην Αλικαρνασσό και η κατάσταση που μας περιγράφουν οι κάτοικοι, είναι απογοητευτική, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε ότι μιλάμε για ένα πρώην Δήμο. Μιλάμε για τον ορισμό της απαξίωσης των λαϊκών αναγκών. Σχολεία που οι μαθητές δεν χωράνε, η καθαριότητα της περιοχής είναι σε κακό χάλι, αφού δεν υπάρχει συστηματική – καθημερινή φροντίδα των δρόμων και των δημόσιων χώρων και δυο δημοτικά νεκροταφεία (Αλικαρνασσού και Καλλιθέας) σε εγκατάλειψη, παρότι οι δημότες συνεχίζουν τα πληρώνουν κανονικά τα τέλη ταφής. Είναι ζητήματα που οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν αναδείξει στο Δημοτικό Συμβουλίου και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επίλυση τους μαζί με τους κατοίκους. Είναι όμως και ζητήματα που ούτε η σημερινή, ούτε η χθεσινή, δημοτική αρχή έβαλαν σε προτεραιότητα γιατί για εκείνους προτεραιότητα δεν είναι πως θα διευκολύνουν την καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας. Είναι άλλα πράγματα, είναι πως διευκολύνουν τους επενδυτές να έρθουν στην πόλη να κάνουν μπίζνες, άρα να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες και τομείς όπως είναι για παράδειγμα η ανακύκλωση. Ή όπως είναι κάθε δημόσιο έργο που εκτελείται από έναν δρόμο μέχρι ένα σχολείο που είναι δοσμένο σε εργολάβους. Όλα αυτά είναι όμως μακριά από τις ανάγκες που έχουν οι Ηρακλειώτες.

Ούτε η επόμενη δημοτική αρχή θα αλλάξει αυτές τις προτεραιότητες, αν είναι μία από τα ίδια, πιστή δηλαδή στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο, στον «Κλεισθένη». Είναι λοιπόν στο χέρι μας να ανατρέψουμε τον συσχετισμό στο δημοτικό συμβούλιο, να ανατρέψουμε έτσι και τις προτεραιότητες του, να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την διακριτή ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, έξαλλου όλες τις άλλες επιλογές τις έχουμε δοκιμάσει.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί