Πήρε εξιτήριο και η τελευταία εγκαυματίας από το Μάτι

Εξιτήριο πήρε, μετά οκτώ μήνες νοσηλείας, και η τελευταία βαριά εγκαυματίας της μεγάλης πυρκαγιάς με τους 100 νεκρούς στις 23 Ιουλίου στο Μάτι Αττικής.

Πρόκειται για την 65χρονη Πηνελόπη Κωνσταντάκη η οποία μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN για τον εφιάλτη που βίωσε και τη «σκληρή» μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

«Πήγα στην ΜΕΘ στο Θριάσιο, εκεί πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές. Μέρα με την ημέρα περίμεναν ότι θα τελείωνα. Τότε είπαν στον αδερφό μου να με αφήσει να πεθάνω αλλά εκείνος είπε θέλω να της δώσω και άλλη ευκαιρία και έτσι επέζησα», δηλώνει, τονίζοντας ότι ήθελε να μεταδώσει το μήνυμα πως «ο άνθρωπος πρέπει να ελπίζει και να προσπαθεί, να μην εγκαταλείπει. Μου είπαν οι γιατροί ότι κατέρριψα κάθε ιατρικό δεδομένο».

«Εκανα 4 με 5 χειρουργεία, οι πόνοι ήταν αφόρητοι», περιγράφει. Συγγενής της λέει «μας έλεγαν πηγαίνετε στην Ραφήνα να βρείτε τάφο. Την είχαν τελειωμένη τη γυναίκα».

Όσο για την ημέρα της φωτιάς στο Μάτι, λέει:

«Βγήκα στο δημόσιο δρόμο και μου είπε η Πυροσβεστική ”δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε μόνη σας. Εν τω μεταξύ, είδα έναν νεκρό πεσμένο δίπλα μου. Εκείνη την ώρα, περνούσε ένας γείτονας και με πήγε στη Ραφήνα, ήμουν σε κακό χάλι και με άφησε σε μια καφετέρια.  Περίμενα μια ώρα παραλίγο να λιποθυμήσω. Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα γιατί όλα τα ασθενοφόρα είχαν πάει όλα στο λιμάνι».

Thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί