Ασθενείς δεν παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν που να πάνε

Τραγικές καταστάσεις στο φως της δημοσιότητας με ανθρώπους που είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία για να νοσηλευτούν, δεν χρήζουν πλέον περίθαλψης, αλλά αρνούνται να πάρουν εξιτήριο καθώς δεν έχουν πού να πάνε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αποκάλυψε την αθέατη πλευρά ενός κοινωνικού ζητήματος που χρήζει άμεσης παρέμβασης από τα αρμόδια κρατικά όργανα.

«Είναι όνειδος για το κράτος κοινωνικής προστασίας της χώρας μας» τόνισε (OPEN TV) ο κ. Γιαννακός αποκαλύπτοντας πως «δεκάδες άτομα, εγώ θα πω πάνω από 100 αυτή τη στιγμή, δυστυχώς παραμένουν στα νοσοκομεία και ένα χρόνο γιατί δεν έχουν πού να πάνε».
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έφερε μάλιστα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αφορά το νοσοκομείο «Αττικόν» όπου πάνω από 10 άτομα αρνούνται να λάβουν εξιτήριο. «Έχουμε ασθενή από τον Μάρτιο του 2022. Από τον Ιούνιο του 2022 οι γιατροί λένε να πάρει εξιτήριο, ο ίδιος αρνείται. Τι να κάνουν; Να τον πετάξουν στον δρόμο; Πολύ καλά κάνουν και δεν τον πετάνε στον δρόμο» είπε.

Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είναι χαμηλοσυνταξιούχοι ή χωρίς καθόλου σύνταξη, με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι ή και χωρίς σπίτι.

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων κάνουν τεράστιες προσπάθειες (…) αλλά συναντούν τείχος» ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δυστυχώς οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες έχουν πολύ υψηλό μηνιαίο κόστος στο οποίο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούν αυτοί οι άνθρωποι, ενώ οι δημόσιες προνοιακές μονάδες επειδή δεν έχουν προσωπικό, δεν έχουν αναπτύξει τις θέσεις φιλοξενίας που μπορούν να αναπτύξουν, με αποτέλεσμα να γίνονται αιτήσεις για να πάρουν τα άτομα αυτά αλλά οι λίστες αναμονής είναι πάνω από έναν χρόνο», συμπλήρωσε σε μια ομολογία γροθιά στο στομάχι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί