Στον Εισαγγελέα για το αυτοσχέδιο πέρασμα στον Κερίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων (Βίντεο & φωτο)

Στον Εισαγγελέα Χανίων βρέθηκε αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ των Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο της Π.Ε Χανίων Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί για τον παράνομο δρόμο που κατασκεύασαν οι κάτοικοι του Αλικιανού δίπλα στον ποταμό Κερίτη.

Δείτε: Κάτοικοι έφτιαξαν δρόμο δίπλα στην πεσμένη γέφυρα στον Κερίτη, μέσα σε ένα βράδυ (Φωτο)

Παρέμβαση εισαγγελέα θα ζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων για τον δρόμο που ανοίχτηκε στον Κερίτη

Κρήτη: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για την παρέμβαση εισαγγελέα για τον δρόμο που ανοίχτηκε στον Κερίτη (Φωτο)

Αντιδρά στο αυτοσχέδιο πέρασμα στον Κερίτη ιδιοκτήτρια αγροτεμαχίου: “Περνάει από το χωράφι μου, χωρίς την άδειά μου”

«Θέλω να πως στους γείτονές μου ότι δεν έχω την ευθύνη για την γειτονιά, αλλά για όλο το νομό. Έχω κάνει πολλά περισσότερα στη συγκεκριμένη περιοχή! Ξεκίνησα με δύο έργα και θα γίνει και ένα τρίτο. Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες για την στρατιωτική γέφυρα στον Αλικιανό. Να μη νομίζουν λοιπόν ότι μπορώ σε μία νύχτα να αποκαταστήσω την περιοχή. Να τους ζητήσω να μου συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν. Και όσοι γράφουν ή λένε πράγματα, ας έρθουν στο σπίτι του να μου πουν αν είμαι κλέφτης ή απατεώνας! Ας σιωπήσουν λοιπόν ή ας έρθουν να μου τα πουν από κοντά!», σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης και συνέχισε «Έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα του αυτοσχέδιου δρόμου στον Κερίτη. Η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή, αλλιώς θα έπρεπε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων να έχει παραιτηθεί σύσσωμη. Είπα στους συμπολίτες μου να έρθουν στο γραφείο να συζητήσουμε και να δούμε ποιοι κατασκεύασαν τον δρόμο εκεί. Να μου πουν… «κάναμε μία ενέργεια εδώ και πες μας τι να κάνουμε». Αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι σε όλους τους πολίτες, δεν είμαι Νομάρχης της Αγιάς ή της Επισκοπής. Είμαι Αντιπεριφερειάρχης του νομού! Αν κάποιοι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και σταυρούς λειτουργούν έτσι, τι να πω! Εγώ είμαι ενεργός πολίτης και δεν λειτουργώ έτσι».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων απευθύνθηκε στους πολίτες που επλήγησαν από την θεομηνία τονίζοντας πως «Δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση. Κατανοώ τα προβλήματα των συμπολιτών μας, αλλά συμβαίνει σχεδόν σε όλο το νομό. Η υπομονή και ο συντονισμός πρέπει να υπάρχουν, αφού δεν έχουμε δυνάμεις τεχνικές που να μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές σε ένα βράδυ. Κινητοποιηθήκαμε όλοι και νομίζω ότι πήγαμε καλά. Δουλεύουμε με 10 εκ. ευρώ που μας δόθηκαν από την επόμενη ημέρα της επίσκεης του κ. Σπίρτζη. Είναι δύσκολη η διαδικασία της εκταμίευσης όμως, αλλά τρέχουμε με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος εντός διμήνου. Κινούμαστε με μεγάλες εκπτώσεις της τάξης του 60%. Πιστεύω ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρχει διάνοιξη σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού. Θα ακολουθήσει η επόμενη διαδικασία των τεχνικών δελτίων. Υπάρχουν σημεία του νομού που ο κόσμος έχει δίκιο να είναι αγανακτισμένος. Για παράδειγμα, μεταξύ Σφηναρίου και Στομίου, όπου η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες διευθέτησης στις κοίτες των ποταμών, αλλά η διαδικασία θα πάρει χρόνο. Εάν υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση, θα επισπευστούν οι διαδικασίες για τα ρέματα».

Σε ότι αφορά τις νέες γέφυρες στον Πλατανιά και τον Αλικιανό είπε πως έως το Πάσχα η γέφυρα στον Αλικιανό ευελπιστεί πως θα έχει τοποθετηθεί: «Ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες. Δεν γίνεται να βάλουμε μία μπουλντόζα και να αρχίσουμε να σκάβουμε. Μέχρι το Πάσχα νομίζω θα έχει τοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα στον Αλικιανό. Όσο για την άλλη γέφυρα στον Πλατανιά, νομίζω ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση και την απομάκρυνση της στρατιωτικής γέφυρας, μέσα στις πρώτες ημέρες του Απριλίου».

Ιδιαίτερα καυστικός όμως εμφανίστηκε ο κ. Βουλγαράκης απέναντι στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την τοποθέτηση του οποίου ότι κάποιοι ξέρουν και δεν μιλάνε για το πως έπεσε η γέφυρα του Κερίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Κυριακή, χαρακτήρισε ανεύθυνη: «Αν θέλει να μάθει, ας διατάξει μία έρευνα, να έρθουν τεχνικοί του Υπουργείου να εξετάσουν το θέμα», τόνισε.

Τέλος, για την γέφυρα του Πλατανιά στον Βόρειο Οσδικό Άξονα Κρήτης και τις ρωγμές που έχουν παρουσιαστεί, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε πως η αρμοδιότητα είναι του Υπουργείου. «Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν μηχανικοί από την Διεύθυνση της Περιφέρειας για να δουν το θέμα», τόνισε.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφέρθηκε και  στο θέμα του τι θα κάνει στις επερχόμενες εκλογές, είπε ότι θα δώσει την απάντησή του στις 15 Απριλίου.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη:

kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί