“Σοβαρές ελλείψεις και τραγικά λάθη στα Βίλια” – Τι καταγγέλλει ο πρώην δασάρχης (βίντεο)

«Άμα εκκενώνεις οικισμό είναι σαν να τον παραδίδεις για να καεί», σημείωσε σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ ο πρώην διευθυντής επιθεώρησης δασών Δυτικής Αττικής, Δημήτρης Σπαθής, για την πυρκαγιά που κατακαίει επί τρεις ημέρες την περιοχή των Βιλίων.

Ο κύριος Σπαθής, πρώην διευθυντής δασών Δυτικής Αττικής και κάτοικος της περιοχής των Βιλλίων, δήλωσε ότι η εντολή να μην μπαίνουν πυροσβεστικά οχήματα σε δασικούς δρόμους δεν είναι σωστή, ενώ έκανε λόγο και για λάθος χειρισμούς αναφορικά τις εκκενώσεις οικισμών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι οι δασικές υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη για τη συντήρηση των δασικών δόμων, οι οποίες όμως, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ.

Ο κύριος Σπαθής τόνισε ότι η περιοχή που καίγεται διαθέτει «ένα από τα πιο πυκνά δίκτυα δασικών δρόμων. Το θέμα είναι ότι δεν συντηρήθηκαν, γιατί η δασική υπηρεσία δεν είχε ούτε ένα ευρώ για συντήρηση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πυροσβεστική στην περίπτωση των Βιλίων «δεν μπαίνει μέσα σε δασικό δρόμο». «Δεν σβήνει η φωτιά αν δεν μπεις στον δασικό δρόμο».

Στη συνέχεια σχολίασε πως «Αυτή η κατεύθυνση που έχει δοθεί να εκκενώνονται οι οικισμοί επειδή είχαμε το Μάτι είναι λάθος, Άμα εκκενώσεις οικισμό σημαίνει ότι τον παραδίδεις να καεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπαθής.

Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους που μένουν στις περιοχές διότι αυτοί γνωρίζουν τους δασικούς δρόμους αλλά και «ξέρουν να χρησιμοποιήσουν τις κλάρες».https://www.youtube.com/embed/uTU

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί