Ανακοίνωση της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Ηρακλείου για την αυριανή απεργία στον Όμιλο ΟΤΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Ηρακλείου για την αυριανή απεργία (29/3) στον Όμιλο ΟΤΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

“ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ ΣΤΙΣ 29/3

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει ένα νέο κύκλο επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων του ομίλου. Στα πλαίσια ενός ακόμα προγράμματος «εθελούσιας αποχώρησης» έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο απειλών και εκβιασμών.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται, πρωτίστως, οι εργαζόμενοι στη φύλαξη οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι το έργο τους δίνεται σε εργολάβο και θα πρέπει να επιλέξουν τον τρόπο που θα απολυθούν! Την ίδια στιγμή στοχοποιούνται οι παλιοί εργαζόμενοι που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα οι οποίοι δέχονται καθημερινά ωμό εκβιασμό για να ενταχθούν στο κατά τα άλλα πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου για να φύγουν.

Και τι δεν έχουν ακούσει : «ότι η τεχνολογία προχωρά και δεν μπορούν να ακολουθήσουν, ότι θα μεταφερθούν σε θυγατρική, ότι θα υποστούν μειώσεις κλπ». Η εταιρία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με το να απειλεί  με απόλυση εργαζόμενους που θέλουν 1 χρόνο για συνταξιοδότηση.

Ουσιαστικά, η διοίκηση του ΟΤΕ προσπαθεί να μετατρέψει το πρόγραμμα «οικειοθελούς αποχώρησης» σε συγκεκαλυμμένες ομαδικές απολύσεις, αφού μόνο οικειοθελώς δεν θα φύγουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες για τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Μεγάλο κομμάτι του έργου έχει δοθεί σε εργολάβους ( φύλαξη, καθαριότητα, τηλεφωνικά κέντρα, καταστήματα franchise κλπ). Επίσης, τα κατά καιρούς προγράμματα «εθελούσιων αποχωρήσεων» ήταν προγράμματα που συνοδεύονταν από τρομοκράτηση και εκβιασμό προς τους εργαζόμενους ώστε να αναγκαστούν να υπογράψουν την απόλυσή τους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. Η ανταγωνιστικότητα και η αγωνιά της διοίκησης για κέρδη προϋποθέτει τη μείωση του προσωπικού που έχουν συγκροτημένα, μέσω των ΣΣΕ, δικαιώματα. Για αυτό το λόγο «τρέχει» τις μεθοδεύσεις για μείωση προσωπικού μέσω της απόσχισης του έργου της φύλαξης ….. μαζί με το προσωπικό της σε εξωτερικές εταιρείες (outsourcing).

Αύτη είναι η …«μεταμνημονιακή εποχή» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μπροστά στη διεκδίκηση υπογραφής νέας ΣΣΕ, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι όρος απαράβατος, αλλά δεν αρκεί. Δεν αρκεί γιατί δεν αρκεί ο μισθός για να βγει ο μήνας. Στο προσκήνιο να μπει η διεκδίκηση για υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους.

 

  • Να δεσμευτεί η διοίκηση του ΟΤΕ ότι δεν θα απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος που θα επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται. Να μη δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους
  • Υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο (σε θυγατρικές ή σε τρίτες εταιρίες) με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Κατάργηση της δανεικής εργασίας
  • Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες, που θα διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο
  • Δημιουργία, άμεσα, κλαδικής ομοσπονδίας

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

 

Ηράκλειο, 28.3.19″

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί