Στη βουλή η κατάσταση στο Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος, σχετικά με την κατάσταση στο Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης.

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρεται:

Οι ασφυκτικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας έχουν δυσχεράνει ιδιαίτερα τη λειτουργία των Ιδρυμάτων.

Στο Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης, στο Ρέθυμνο, πέρα από τα τραγικά προβλήματα στα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, μεταφορές κλπ – χαρακτηριστικά οι δικαιούχοι δωρεάν στέγασης είναι μόλις 6, και μένουν σε 3 δίκλινα δωμάτια), η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τραγική όσον αφορά την έλλειψη μόνιμου διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού, ειδικά σε ότι αφορά τα εργαστήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές δεν επαρκούν οι καθηγητές για να φτιαχτούν αρκετές εργαστηριακές ομάδες, με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί σπουδαστές εκτός εργαστηρίων.

Από την έλλειψη διδακτικού προσωπικού διασαλεύεται και αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, αφού αρκετά είναι τα μαθήματα επιλογής που δεν πραγματοποιούνται.

Ακόμα, πολλοί φοιτητές παίρνουν υποχρεωτική απαλλαγή από μαθήματα περασμένων εξαμήνων, καθώς δεν τους δίνεται δικαίωμα να μπουν σε εργαστηριακή ομάδα λόγω της έλλειψης διδασκόντων. Έτσι είναι πολλοί οι σπουδαστές που καλούνται να εξεταστούν στο μάθημα ενώ έχουν αποκλειστεί εκ των προτέρων από την παρακολούθηση του.

Αντίστοιχα σοβαρή είναι και η έλλειψη επαρκούς εξοπλισμού για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων. Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλές περιπτώσεις οι κονσόλες είναι είτε απαρχαιωμένες είτε δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των σπουδαστών που διδάσκονται στο εργαστήριο.

Το γενικότερο κλίμα συμπληρώνει η εικόνα ενός κακοσυντηρημένου και παρατημένου κτιρίου που χρήζει άμεσης ανακαίνισης και εργασιών συντήρησης.

Η παραπάνω κατάσταση έχει άμεση επίπτωση τόσο στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης, στο επίπεδο μόρφωσης και εκπαίδευση των σπουδαστών όσο και στη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει, για:

  1. Να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  2. Να συντηρηθούν και να εξοπλιστούν επαρκώς με σύγχρονο εξοπλισμό τα εργαστήρια και οι αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων απ’ όλους τους σπουδαστές.
  3. Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης στο κέλυφος του κτιρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί