Δ. Βρύσαλης: Επίκαιρα και διδακτικά τα μηνύματα της επανάστασης του 1821

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μάρτη, ο Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

«Τα μηνύματα της επανάστασης του 1821 είναι επίκαιρα και διδακτικά για το ότι όταν αποφασίσει ο λαός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Οι λαοί μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, να κινήσουν τον τροχό της ιστορίας μπροστά και να βγουν πραγματικά νικητές.

Τα καλέσματα περί “εθνικής ενότητας”, ομοψυχίας, ενότητας, των εκθέσεων ιδεών που δίνουν και παίρνουν και που απευθύνονται από όλες τις άλλες παρατάξεις εν όψει των τοπικών εκλογών του είναι υποκριτικά. Εθνική ενότητα δε μπορεί να υπάρχει όταν μία μικρή μειοψηφία, εκμεταλλεύεται και καταπιέζει τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Άλλα τα οράματα των λαϊκών οικογενειών και αλλά τα οράματα των ξενοδόχων, των πολυεθνικών αλυσίδων και των επιχειρηματικών ομίλων. Άλλες είναι οι αξίες των λαϊκών οικογενειών που καλούνται να πληρώνουν για όσα έχουν ξαναπληρωθεί και άλλες είναι οι αξίες των λίγων που σε συνεργασία με το κράτος και την πλειοψηφία των δήμων ξεζουμίζουν τους πολλούς

Αυτό το ιστορικό δίδαγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που τα λαϊκά δικαιώματα τσακίζονται, στο όνομα της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, στην πραγματικότητα για τα κέρδη του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα που όλες οι άλλες παρατάξεις καλούν τους Ηρακλειώτες να υποταχτούν στη λογική της ανταποδοτικότητας και των οραμάτων των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι η ενότητα που συμφέρει το λαό είναι μόνο η δική του ενότητα, η οργάνωση και πάλη για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει αυτός νοικοκύρης στον τόπο του.»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί