“Ξεχωριστή η θέση του Αλέξη Τσίπρα σε μια μεταμορφωμένη Ευρώπη”

«Μια πολύ ξεχωριστή θέση» για τον Έλληνα πρωθυπουργό σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Ευρώπης οραματίζεται ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί συμπεριλαμβάνει τον Αλέξη Τσίπρα στις «μείζονες φυσιογνωμίες» των Ευρωπαίων ηγετών -μεταξύ των οποίων η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν- και δηλώνει «πολύ εντυπωσιασμένος από την πρόσφατη μεταμόρφωση του Αλέξη Τσίπρα και τον αέρα του statesman που έχει αποκτήσει».

Όπως μάλιστα αναφέρει, αυτό είναι και ένα από τα θέματα στο θεατρικό του έργο «Looking for Europe», έναν εσωτερικό μονόλογο γύρω από το μέλλον της ευρωπαϊκής ιδέας, το οποίο παρουσιάζει ο ίδιος σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Στο έργο μου», εξηγεί ο Λεβί, «ονειρεύομαι μια βαθιά μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης. Και σ’ αυτή την μεταμορφωμένη Ευρώπη βλέπω έναν μείζονα ρόλο για τον Αλέξη Τσίπρα».

Στη συνέντευξή του ο Γάλλος διανοούμενος αποσυνδέει την άνοδο του λαϊκισμού και του φασισμού από τη μετανάστευση και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η αιτία του φασισμού είναι ο φασισμός, θρέφεται από τον εαυτό του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί