Επεισόδια και σήμερα στην κινητοποίηση των “Κίτρινων Γιλέκων” (Βίντεο)

Για ακόμη ένα Σάββατο διαδηλώνουν τα «κίτρινα γιλέκα» εναντίον της κυβέρνησης Μακρόν, με επεισόδια να διαδραματίζονται μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο Παρίσι.

Από νωρίς το μεσημέρι, οι διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικους στα Ηλύσια Πεδία – κάτι που έχουν κάνει πολλάκις στις προηγούμενες διαμαρτυρίες- και άρχισαν να βανδαλίζουν ένα αστυνομικό βαν. Η αστυνομία απάντησε με «αύρα» που περιόρισε τον χώρο των διαδηλωτών και ρίψη δακρυγόνων.

Η Γαλλική Αστυνομία, η παρουσία της οποίας ήταν ενισχυμένη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, με περίπου 5.000 άνδρες και έξι τεθωρακισμένα οχήματα, ανακοίνωσε πως 44 άτομα είχαν συλληφθεί μέχρι το μεσημέρι. Η αστυνομία είχε κλείσει πολλούς κεντρικούς δρόμους του Παρισιού και είχε συγκεντρωθεί κοντά στην Right Bank.

Επισημαίνεται πως ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, έχει ξεκινήσει εθνική συζήτηση για να απαντηθούν οι ανησυχίες των «κίτρινων γιλέκων». Ωστόσο, δάσκαλοι, σωματεία εργαζομένων και άνεργοι που τα εκπροσωπούν δηλώνουν πως αυτή η συζήτηση έχει τελειώσει και πως πρόκειται για προεκλογικό τρικ του Μακρόν.

Eφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί