Σ. Ορφανός: Κινδυνεύουν να βρεθούν και πάλι άστεγοι οι 120 πυρόπληκτοι φοιτητές

Στη σύσκεψη στις 5-3-2019 που έγινε για τη στέγαση των πυρόπληκτων φοιτητών στην Περιφέρεια Κρήτης, παρευρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος με της λαϊκής συσπείρωσης, Ορφανός Στέλιος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ηρακλείου, ο Σ. Ορφανός ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του δήμου Ηρακλείου για το γεγονός πως στο τέλος του Μάρτη του 2019 οι 120 περίπου πυρόπληκτοι φοιτητές, κινδυνεύουν να βρεθούν και πάλι άστεγοι αφού λήγει η σύμβαση για την προσωρινή ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης.

Είναι προκλητικό σημείωσε οι ξενοδόχοι να ζητούν αύξηση των τιμών των δωματίων στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και στηλίτευσε τη στάση του υπουργείου αλλά και της περιφέρειας να μην έχει προχωρήσει στην εξεύρεση μόνιμης λύσης αλλά με μπαλώματα να προσπαθεί να καλύψει τη στέγαση και τις άλλες ανάγκες των πυρόπληκτων φοιτητών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών. Ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτει για όλους τους φοιτητές έτσι και αλλιώς.

Επιπλέον, ο Σ. Ορφανός τόνισε, ότι δεδομένου πως το πρόγραμμα ανέγερσης νέων εστιών  -που καθυστέρησε πολλά χρόνια- θα είναι έτοιμο το 2025, η στέγαση των πυρόπληκτων φοιτητών – αλλά και νέων φοιτητών τα επόμενα χρόνια που θα έχουν ανάγκη στέγης – δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με προσωρινές λύσεις, αλλά με  ορίζοντα πενταετίας. Εφόσον μάλιστα πρόκειται για ενοικίαση δωματίων, η χρηματοδότηση της κυβέρνησης, θα πρέπει να είναι έγκαιρη και ανάλογη.

Σημείωσε επίσης ότι το Πανεπιστήμιο, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν ευθύνη να ενημερώσουν την κοινή γνώμη και να πιέσουν την κυβέρνηση για να δώσει λύσεις, πράγμα που μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει, αποδεχόμενοι την κατάσταση αυτή.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί