Συμβασιούχοι διαμαρτυρήθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ των ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου

Εχθές Τετάρτη, 20/02, οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του ΔΣ του ενιαίου διοικητικού συμβουλίου ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ.

Με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, κ. Δημήτρης Βρυσαλης ανέφερε:

Για άλλη μια φορά οι συμβασιούχοι σε καθαριότητα, σίτιση και πλυντήρια είναι στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια φορά απαίτησαν το αυτονόητο δικαίωμα να μην εργάζονται με ημερομηνία λήξης. Την Τετάρτη, 20/02, πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του ΔΣ του ενιαίου διοικητικού συμβουλίου ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ.

Απαιτήσαμε να μην απολυθούν οι 34 εργαζόμενοι από τους συγκεκριμένους τομείς, οι συμβάσεις των οποίων με το νοσοκομείο λήγουν σταδιακά στα τέλη Φλεβάρη και στα μέσα Μάρτη. Στο συγκεκριμένο αίτημα ο διοικητής του νοσοκομείου επικαλέστηκε το σχετικό άρθρο (103) του Συντάγματος περί μη ανανέωσης των συμβάσεων. Για άλλη μια φορά προκλητικά χαρακτήρισε την απόλυση λήξη σύμβασης. Ως «λύση» στο πρόβλημα το ΔΣ πρότεινε ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό προσλήψεων προσωπικού που θα προκηρυχτεί από το νοσοκομείο ή να ξανακαταθέσουν τα χαρτιά σε τυχόν νέο άνοιγμα του επικουρικού προσωπικού το επόμενο διάστημα, εφόσον όμως υπάρχει η σχετική έγκριση και τα απαραίτητα κονδύλια.

Από την πλευρά μας εκφράσαμε την αγανάκτησή μας για την κυβερνητική κοροϊδία και τη διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων, αναφέροντας ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να δώσει λύση στο πρόβλημα, τότε θα προχωρούσε στην κατάργηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος, όπως άλλωστε αγωνιστικά απαιτήθηκε πρόσφατα από χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους του Δημοσίου με μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Παράλληλα, στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στις απολύσεις, με νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη, με συγκέντρωση στις 13.00 στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει από τις 12 το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί