Μ. Συντυχάκης: Ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ, για μια ισχυρή αντιπολίτευση

Πρέπει να προβληματίσει τον ελληνικό λαό γιατί αυτό το διάστημα «τρέχουν» προς επίλυση, πολλά ζητήματα σε Δυτικά Βαλκάνια, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, κ.ά. Εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για να υλοποιήσουν τα δικά τους στρατηγικά, οικονομικά, και στρατιωτικά συμφέροντα, στο πλαίσιο του οξύτατου ανταγωνισμού που έχουν στην περιοχή με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 6 Φλεβάρη, στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1.

Κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση που παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου των αμερικανικών συμφερόντων και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η χτεσινή συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν, που δεν έχει να κάνει με τα συμφέροντα των δύο λαών, όταν μάλιστα το τελευταίο διάστημα οξύνεται η τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας, στο Αιγαίο, την υπόθεση του Κυπριακού, τα νησιά, με τη δήθεν τουρκική μειονότητα στη Θράκη, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κ.ά.

Από τη συνάντηση, πρόσθεσε, αναδείχθηκε επίσης η προσήλωση και των δύο κυβερνήσεων στην τήρηση της αντιδραστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Μεταναστευτικό που έχει επιφέρει τον εγκλωβισμό των μεταναστών σε άθλιες συνθήκες στα ελληνικά νησιά.

Όσον αφορά στις μεταγραφές των βουλευτών επισήμανε ότι αναδεικνύεται η σαπίλα του συστήματος και των αστικών κομμάτων που έχουν κοινή στρατηγική αντίληψη για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενώ μαζί ψηφίζουν τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος του λαού.

Αυτά τα αλισβερίσια πρέπει να τα έχει στο νου του ο λαός όταν θα πάει στις εκλογές και να δώσει το μήνυμα που αρμόζει στις πολιτικές δυνάμεις που τον έχουν ρίξει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να ενισχύσει το ΚΚΕ που είναι σταθερό, για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση ως ο μονόδρομος για να απαλλαγεί ο λαός από τα βάσανα και να ανοίξει ο δρόμος για μία νέα κοινωνία προς όφελός του.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί