Ηράκλειο: Καταγγέλλουν ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, μέσω της οποίας καταγγέλλει ότι πραγματοποιούνται δεκάδες διακοπές ρεύματος από την διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά στο Νομό Ηρακλείου, σε φτωχά νοικοκυριά.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά στο Ν. Ηρακλείου, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση.

Καθημερινά δεκάδες άνεργοι, εργαζόμενοι, άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν στα σωματεία ότι τους κόβεται το ρεύμα ή ότι δέχονται απειλές από την ΔΕΗ να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να μην τους το κόψουν ή για να τους το επανασυνδέσουν, που καθημερινά ζουν κάτω από το φόβο των απειλών για διακοπή ρεύματος.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα η περίπτωση οικογένειας με δύο παιδιά και με άνεργο πατέρα με χρόνια κατάθλιψη στις Πατέλες, φτωχής καθαρίστριας στην Αλικαρνασσό, φτωχής οικογένειας με άνεργη μητέρα από το Τσαλικάκι και άλλες που καθημερινά μας καταγγέλλονται.

Σημαντικός είναι και ο αριθμός φτωχών νοικοκυριών που δεν μπορούν να κάνουν ρύθμιση χρεών γιατί έχουν μπερδεμένα κληρονομικά ή νοικιάζουν σε ιδιοκτήτες που δεν έχουν ρολόι στο όνομα τους.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ταξικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής που παρέδωσαν την ΔΕΗ φιλέτο σε επιχειρηματικούς ομίλους και τώρα μας λένε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά έτσι λειτουργεί μια επιχείρηση η οποία πρέπει να μείνει βιώσιμη!! Την ίδια ώρα χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις. Αυτή είναι «δίκαιη» ανάπτυξη της Κυβέρνησης στη «μεταμνημονιακή εποχή».

Οι εργαζόμενοι, συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία, να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να ξεμπερδέψουμε με τους εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής σε Δήμους, Περιφέρειες, στη Βουλή και των συμφερόντων της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία. Να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

 

Η Γραμματεία Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ απαιτεί από Κυβέρνηση και ΔΕΗ :

 

  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά σπίτια, σε ανέργους, αναπήρους, εργαζόμενους με πενιχρούς μισθούς, φτωχούς αγρότες και αυταπασχολούμενους επαγγελματίες.
  • Άμεση επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
  • Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Ένταξη στη ρύθμιση των δόσεων σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να αυξηθούν οι δόσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.
  • Να διαγραφεί το χρέος από τα τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.
  • Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια.

 

 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί