Μεταφορικό ισοδύναμο και για τα προϊόντα της Κρήτης

Σε κοινή σύσκεψη που είχαν σήμερα βουλευτές της Κρήτης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, ανακοινώθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει τις επιχειρήσεις της Κρήτης από 1/7/2019 στο ισοδύναμο μεταφορικό κόστος για τις θαλάσσιες μεταφορές προϊόντων της Κρήτης.

Το μέτρο θα αφορά σε πρώτο χρόνο προϊόντα παραγόμενα στην Κρήτη και θα αφορά την μεταφορά τους έως τα χερσαία λιμάνια. Αναφέρεται σε γεωργικά, κτηνοτροφικά κλπ. προϊόντα που θα διακινούνται με ετήσιο τζίρο έως 40 εκατομμύρια. Η εκτιμώμενη ετήσια δαπάνη θα ανέλθει στα 70 εκατομμύρια.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος όλοι οι βουλευτές που κατέθεσαν την σχετική τελευταία ερώτηση για την επέκταση του μεταφορικού  ισοδύναμου στην Κρήτη, δηλαδή οι Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Σπύρος Δανέλλης Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενώ επίσης παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥγείαςΠαύλος Πολάκης, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού Γιάννης Σαλούστρος και ο εκπρόσωπος του Υπουργού ΕνέργειαςΓιώργου Σταθάκη Ναπολέων Ξιφαράς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί