Επελαύνει η γρίπη – Στους 18 αυξήθηκαν οι θάνατοι

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές η θανατηφόρα επέλαση της γρίπης, με τριπλασιασμό των κρουσμάτων και των θανάτων μέσα σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 18, ενώ από την αρχή του χρόνου και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου ήταν έξι. Τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους ήταν κυρίως άνω των 25 ετών.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το «Έθνος», φαίνεται ότι η γρίπη παρουσιάζει αύξηση στα παιδιά αφού την τελευταία εβδομάδα διαπιστώνεται ότι οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση ιδιαίτερα στις ηλικιακές ομάδες 0-4 και 5-14 ετών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από 112 άτομα νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την έναρξη της περιόδου καταγραφής του κύματος γρίπης. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στο Έθνος ο επιδημιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, «καταγράφουμε υψηλή δραστηριότητα της γρίπης στην κοινότητα τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με σοβαρά περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Οι ειδικοί συνιστούν να ακολουθούμε όλα τα μέτρα υγιεινής για την αποτροπή μετάδοσης του ιού ενώ όπως υπογραμμίζει ο Σ. Τσιόδρας στο ethnos.gr, οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει ακόμη και τώρα να εμβολιαστούν. Να σημειωθεί ότι και φέτος ο κυρίαρχος τύπος του ιού είναι ο Α H1N1.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί