Προφυλακίστηκε πρώην βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Την προφυλάκιση του 27χρονου Αλέξανδρου Τζούλιου ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με άλλους έξι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της 20ής Ιανουαρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τα επεισόδια στη Βουλή, διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του 27χρονου για το ζήτημα της περαιτέρω ποινικής μεταχείρισής του. Σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο, ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, θέση που είχε εκφράσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας, διαφωνώντας με τον ανακριτή.

Οι άλλοι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια στον χώρο της Βουλής έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Η δικογραφία για τους επτά κατηγορούμενους περιλαμβάνει τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς και πλημμελήματα όπως της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους κ.ά.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Τζούλιος

Ο 27χρονος κατηγορούμενος, ήταν βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, συγκεκριμένα στον πυρήνα του Πειραιά και στενός συνεργάτης με το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Σωτήρη Δεβελέκο.

Ο Τζούλιος είναι γνωστός ακόμα, από τη μικρή ναζιστική οργάνωση Απέλλα, της οποίας η λειτουργία είναι εξαιρετικά όμοια με εκείνη της Χρυσής Αυγής και φέρεται να λειτουργεί ως μέσο επιστροφής του άλλοτε αγαπημένου παιδιού του Νίκου Μιχαλολιάκου Περίανδρου (Αντώνη Ανδρουτσόπουλου) στον ενεργό χώρο της ακροδεξιάς.

Αξίζει να επισημανθεί πως μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης μειώθηκαν αισθητά και τη θέση τους πήραν επιθέσεις από άλλες μικρότερες ακροδεξιές οργανώσεις όπως αυτή της Απέλλας.

Τον Αύγουστο του 2017 ο 27χρονος συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις για την εμπρηστική επίθεση στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν φυλλάδια της Απέλλας και της Χρυσής Αυγής.

Σε παλαιότερο δημοσίευμά της, η Εφημερίδα των Συντακτών είχε φέρει στο φως φωτογραφίες του Τζούλιου μαζί με τον Σωτήρη Δεβελέκο αλλά και με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο.

Ο κατηγορούμενος ήταν επίσης υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος της Χ.Α. στον Πειραιά το 2014 με το ψηφοδέλτιο του χρυσαυγίτη Νίκου Κούζηλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί